Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Problem z Vistą lub lapkiem - nie wiem sam

Sprawa ma się następująco, mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi - naświetlę problem.

Miałem jakąś tam tapetę na pulpicie.
    Vista się uruchamiała, logowałem się na użytkownika i za chwilę pokazywał sie pulpit z ową tapetą.
    Najpierw obraz był przez chwilę jaśniejszy, za moment sam się przyciemniał i było oki.
    Tak sobie na lapku pracowałem, ustawiłem kolorki i jasność ekranu i było wszystko pięknie.

Pewnego razu, tak ot(chyba) - cos się przestawiło i od tego czasu już po zalogowaniu tapeta i cały pulpit mi się nie przyciemnia - obraz jest za jasny - jakby prześwietlony.
    Tyczy się to nie tylko pulpitu ale tez przeglądarki, wszystkiego.

Czy wiecie jak powrócić do stanu "sprzed"?

System to cholerna zVista a lapek to thinkpad

pomocy!
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rockabilly Zobacz posta
    ustawiłem kolorki i jasność ekranu i było wszystko pięknie.
    ustaw jeszcze raz przyciemnianie = ładowanie profilu ustawień jasności
    ew. zmniejsz jasność ekranu

Domyślnie

Sprawdź, czy nie zmieniłeś przypadkiem planu zasilania, jasność ekranu jest ustawiana dla każdego niezależnie.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

darkmajin > mozesz opisac krok po kroku jak to sie robi?

costi> plan zasilania mam zawsze taki sam i tam nie gmerałem.
    niby zmniejszylem jasnosc ale wciaz ekran z tapetą nie przyciemnia się po zalogowaniu

Domyślnie

mam ci opisywać coś co sam robiłeś ? ,w zasadzie costi napisał to prościej też stawiam że coś tam jest szemrane

może nowe sterowniki , może ktoś coś przypadkiem , może w autostarcie brak tego programu do obsługi na odległość można gdybać

Domyślnie

klikasz na dolnym pasku obrazek baterii/wtyczki - lub z Panelu Sterowania - wybierasz > Opcje zasilania (lub Lenovo Power Controls).
    Tam po prawej stronie masz > Zmień Ustawienia Planu (lub jśli LPC - Idle Timers)
    Zmieniasz "przygaś ekran po.. " i siłe podświetlenia ( lub w LPC - Dim Display i Dimmed Brightnes)

Notabene... w obsłudze laptopa to czynność poziomu wiązania sznurnowadeł w życiu codziennym, więc poświęć troszkę czasu na coś więcej niż "rock and roll all night..."

PS.
    a podświetlenie live regulujesz - funkcyjny niebieski Fn plus niebieskie lampka w górę/dół ( w ThinkPad T - to Home/End)
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 22-04-2011 o 16:30

Domyślnie

Vista wcale nie jest zla a wole ja od XP tysiac razy......poswiec chwile i sie jej naucz!

Domyślnie

dzięki Panowie za pomoc !

Uprawnienia umieszczania postów