Close

Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 354

Wątek: Blad softu?

Domyślnie

Af mogłeś mieć single ale czy miałeś AF single w Area mode w menu jedna pozycja niżej
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Anonymous
    Gość

Domyślnie

A F90X caly czas funkcjonuje znakomicie.

Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

tak - pracuje TYLKO na single mode... w 97% na srodkowym czujniku...
    oczywiscie czasem mi sie przestawia... ale te przypadki ktore wam pokazalem robilem juz ze swiadomoscia ze AF niedomaga... i kontrolowalem czy aby na pewno jest srodek itepe...
    jak tylko zobaczylem na zdjeciach ze cos jest nie tak to odrazu sprawdzilem wszystko w menu i wszystko bylo ok...
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

No single mode chyba nie wyklucza załączenia dynamic area ?
    Żeby było jasne mówimy o ustawieniu w menu w punkcie 03 AF area mode?

Domyślnie

sinner mowisz o AF-S i trybie single, mysle ze patrzac na wyswietlacz gorny latwo poznac czy jest single czy dynamic.

Anonymous
    Gość

Domyślnie

tak - pracuje TYLKO na single mode... w 97% na srodkowym czujniku...
    CF-3 Single area/Dynamic area/Closest subject w trybie SA i DA pozwala wybrać punkt AF. Moim skromnym zdaniem nie da się poznać po zachowaniu wskaźników na matówce, który tryb jest ustawiony. W przypadku cichych obiektywów AF-S bez wyczuwalnego momentu obrotowego, trudno tez zauważyć, że silnik podąża ostrością za obiektem w przypadku przekadrowania.
    Jak nie pamiętasz faktu przełączenia z DA na SA po aktualizacji oprogramowania, to bankowo miałeś ustawione Dynamic Area.

Domyślnie

Zgadza się poznać łatwo tylko że nie zawsze o tym się pamięta zwłaszcza jak się tego nigdy nie zmienia , a w tym przypadku zrobił to soft.
    Obdzwoniłem juz 3 kumpli z D70 i żaden z nich tak jak i ja zresztą tego nie zauważył

Domyślnie

wiec pisalem, ze po zmianie softu bawilem sie wszystkimi ustawieniami i bankowo pamietam jak byl ustawiony - poza tym - podpinalem 50mm i tam zawsze czuc jaki tryb jest wybrany

dobra - jakim softem mozna zczytac ustawienia z RAWów?

[ Dodano: Nie Maj 22, 2005 9:46 pm ]
    poza tym - nie wiem jak wy ale ja wogole nie mam problemu z wyczuciem czy jest AF-S czy AF-C - a czy jest dynamic czy single to przeciez widac na wyswietlaczu na gorze -
    a takze w menu... trzeba byc chyba slepym zeby tego nie zauwazyc

nie rozumiem jednego - dlaczego chcecie mi wmowic ze sie pomylilem?

[ Dodano: Nie Maj 22, 2005 9:48 pm ]
    nie wiem jak wy ale ja patrze ZAWSZE bardzo DOKLADNIE na ustawienia aparatu
    zwracam na to NAJWIEKSZA uwage...
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

crop:
    http://www.mowso.skrenet.com/images/...dsc195crop.jpg nie wiem jak Wy ale mi sie wydaje ze jednak przed - gałązki ostre są przed ramionami a nie na równi z nimi
    --
    Pozdrawiam
    Mowso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk
    nie wiem jak wy ale ja patrze ZAWSZE bardzo DOKLADNIE na ustawienia aparatu
    zwracam na to NAJWIEKSZA uwage...
    używać "ZAWSZE" i "NIGDY" jest ZAWSZE niebezpiecznie i dlatego NIGDY nie należy tego robić

ale wracajmy do tematu: Od czasu zmiany softu jedyną zmianą jaką robiłem w menu było przełączenie AF-S na AF-C i z powrotem. Nie ruszałem CS3, a upgrade softu nic nie zmienił - nadal mam "Single Area". Ponieważ ja z kolei często korzystam z innego pola niż centralne, z pewnością zauważyłbym, że coś tu nie gra.
    Zbyszku - może faktycznie partia aparatów?... Ale wszystko wskazuje na to, że mamy tą samą: kupiłem pod koniec kwietnia 2004.
    D70 | Nikkor 18-70 f/3.5-4.5G DX | Sigma 70-300 f/4-5.6 II | Nikkor 50 f/1.8 D | SB-600

Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów