Close

Strona 5 z 36 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 354

Wątek: Blad softu?

Domyślnie

A czy ktos z bywalcow na dpreview (lub jakims innym forum) natknal sie na tego typu opinie o problemach z nowym firmware'em?

Zbyszku, wspolczuje... Raz -- stracone pieniadze, dwa -- wstyd, trzy -- czarna plama na karierze...
    Chociaz -- z drugiej strony dziwie Ci sie. Wybacz moja opinie, ale nie popisales sie profesjonalizmem w tym przypadku. Nie dosc, ze nie odczekales jakiegos czasu, w ktorym mogly by pojawic sie glosy na temat problemow, to na dodatek -- jak widac -- niedostatecznie przetestowales sprzet po wymianie oprogramowania. To tak, jakby na wojne jechac czolgiem, ktory dopiero zjechal z desek projektantow...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Potwierdzam - d70 bez regulacji bf/ff - pstrykałem sobie dziś różne bzdurki i akurat coś takiego wyszło http://www.mowso.skrenet.com/images/...e/_dsc1952.jpg zdziwiłem się przy oglądaniu na kompie co jest grane, bo ostrzone centralnie na s-af, - kit na przesłonie 4,5 a ostrość sporo z przodu wyszła - chyba wgram stary soft ;]
    --
    Pozdrawiam
    Mowso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mowso
    Potwierdzam - d70 bez regulacji bf/ff - pstrykałem sobie dziś różne bzdurki i akurat coś takiego wyszło http://www.mowso.skrenet.com/images/...e/_dsc1952.jpg zdziwiłem się przy oglądaniu na kompie co jest grane, bo ostrzone centralnie na s-af, - kit na przesłonie 4,5 a ostrość sporo z przodu wyszła - chyba wgram stary soft ;]
    Powiedz, ze sobie jaja robisz
    Przeciez tam wszystko jest tak, jak powinno byc wg Twojego opisu. Jak wol -- ostrosc na postaci... Bo chyba tak ustawiales, prawda?!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

tez mam takie wrazenie

Domyślnie

na pewno mialem signle - wyczulbym ze jest inaczej gdyz robilem takze 50mm a tam czuc jak AF pracuje - moge sprawidzc dokladnie jakiego CFa mialem ale nie mam programu do tego - nie mam NC - jest cos innego?

Zbinek - moze to zalezy od partii aparatow - ja kupowalem w kwietniu 2004

Stig - wiem, wiem - na szczescie nie wszystkie zdjecia sa skopane... odziwo to samo zdjecie (zonk2) zrobilem 5 razy i za 2 razem juz ostrosc jest ok... wiec mam z czego wybrac...
    Ale powiem wam ze juz gadalem z kolega i powiedzialem to samo - ze jestem strasznie wkurzony na siebie - bo do tej pory wykazywalem sie dalekim konserwatyzmem jesli chodzi o soft... a teraz mnie podkusilo... Co prawda testowalem - ale niczego nie zauwazylem i to mnie zmylilo...Sadze, ze mlodzi niczego nie zauwaza bo zdjec robie nadmkiarowo x4 - wiec bede mial z czego wybrac...

Wlasnie zgrywam zdjecia z imprezy na ktorej teraz bylem - zaraz sie okaze czy to moze przypadkiem moja puszka... bo soft juz wgralem stary..

[ Dodano: Nie Maj 22, 2005 8:33 pm ]
    co do zdjecia Mowso, to trudno jest cokolwiek powiedziec gdyz jest po prostu zbyt male... mozesz dac wycinek, ale 100% kadru
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

daj znac jak nowa sesja

Domyślnie

no wiec szybki rzut okiem i jak na razie nic... wszystko poszlo tak jak trzeba - zdjecia ostre tam gdzie mialy byc ostre - czyli idealnie...

skoro nie wszyscy maja problem z KITem i nowym softem problem jest w partii puszki?
    ja problemu juz nie zamierzam analizowac - przyzywczailem sie ze mam 94 zdjecia zamiast 178... kolorki tez mi sie podobaja... dzwiek AFa tez jest ok...
    ja testowac nie bede
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

hmmm popatrzcie na liscie z lewej gdzie jest złapana ostrość - jak dla mnie z 20-30 cm przed postacia - wczesniej nie mialem takich jaj - zaraz jakiegoś cropa zrobie z orginału
    --
    Pozdrawiam
    Mowso

Domyślnie

A czy przypadkiem nie robiliście fotek na dynamic zamiast single area bo tak aparat ustawia domyślnie po wgraniu nowego softu, też dziś dopiero to zauważyłem i chyba raczej to jest sprawcą całego nieszczęścia.
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

ja na pewno mialem signle AF - wczesniej testowalem nowy AF w kazdym trybie, ale domslnie zawsze mam SINGLE AF - zreszta to czuc jak jest inny tryb... czuc ze pracuje af gdy trzymamy go za obiektyw... przynajmniej ja czuje...
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Strona 5 z 36 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów