Close

Strona 4 z 36 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 354

Wątek: Blad softu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejKa
    Ja z kolei z kitem nie zauważyłem różnicy, natomiast widzę problemy z Sigmą - dla odmiany w okolicy najwęższego kąta. Robiłem bociany w gnieżdzie, ostrzyłem na bociana. Bocian mydło, gniazdo żyleta. Ale jak do tej pory zwalałem winę na Sigmę i po powrocie chciałem oddać ją do serwisu, może jednak to nie obiektyw?
    To coś jak u mnie, tylko że z Sigmą 5,6/400. Nic się tu jednak nie zmieniło po wgraniu softu i chyba z problemem opisanym w wątku nie ma wiele wspólnego.

zkruk: Może dynamic AF area poprawili tak bardzo, że włącza się nawet wtedy, gdy nie powinno i aparat używa pól jakich chce nie informując o tym

Domyślnie

Wczoraj mialem maly plenerek z modelka. Kilkanascie zdjec Nikkorem 85mm f/1.8 na przyslonie 2.2 albo 3.5, zawsze na autofokusie - i zawsze ostrość idealnie trafiona. Dla mnie nowy soft jest OK, ale z KITem jeszcze nie próbowałem.. moze dzis cos pstrykne.
    zkruk - wspolczuje...
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Anonymous
    Gość

Domyślnie

CF-3 po aktualizacji przełącza się z Single Area na inny tryb, nie pamiętam już który (chyba Dyn Area).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jan Maliniak
    CF-3 po aktualizacji przełącza się z Single Area na inny tryb, nie pamiętam już który (chyba Dyn Area).
    Co to jest CF-3?

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jan Maliniak
    Przelacza sie defaultowo w Dynamic Area AF. Zkruk: sprawdz w exifie tryb autofokusa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wawa / Jasło

Domyślnie

Custom Function 3, w rozowym menu.
    D90 | 18-200 DX | 35 DX | SB-800 | Nova 3AW | Coolpix P310
    There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Domyślnie

Poczytałem i właśnie wpadłem na to że faktycznie też mam ten problem. Nie z kitem ale z 70-300G. Wiem że sam w sobie nie ostrzy jak należy ale po zmianie softu wogóle głupieje. Nie dość że przy czasach 1/1250 i ogniskowej 300mm z podparciem na kolanie nadal foty są nie ostre tam gdzie potrzeba to jeszcze zanim ustawi AF jeździ od początku do końca po kilka razy... Kit na szczęście zachowuje się ok.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Od chyba pierwszego dnia, kiedy zaczal sie pamietny watek, mam w swoim aparacie nowy firmawre. Wczoraj pierwszy raz robilem fotki po "apdejcie". Okolo 200 zdjec w sali widowiskowej (ciemno jak w d..., wiec robilem z lampa). Uzywalem kita i 70-200. AF Single -- zero problemow. Pozniej -- okolo 150 zdjec na imprezie plenerowej. Czesc z lampa, czesc bez niej. Takze kit i 70-200. Zadne zdjecie nie przejawia problemu ze zle zlapana ostroscia.
    Dzisiaj -- 1 komunia corki szefow... Okolo 200 zdjec tylko kitem. Takze; zadnych przejawow problemu z AF... A czesto i gesto przekadrowuje...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Potwierdzam to co mówi Zbyszek Kruk. Z kitem gorzej!!!. Komunia do poprawki w białym tygodniu.
    Zbyszku mam 1.01, 1.02 i 1.03 ale nie wiem czemu ten ostatni tylko w jednym pliku. Moge ci wyslac.

A tak w ogóle wrzucam na ftp dla wszystkich chętnych.

www.valcomp.biz/vidart/Firmware
    Pozdrawiam
    Zbyszek www.wideo-art.pl
    D7100 | D5200 | 80-200 | 17-55 | 18-105 | 85 1.8 | 35 1.8 | Sigma 15 2.8 |

Domyślnie

Ciekawe dlaczego u niektorych jest dobrze, inni maja z tym problem? Niestety nie mam kita i nie mam jak sprawdzic

Strona 4 z 36 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów