U mnie też brak problemów po upgradzie na 2.0.
4211520, kupiony w lutym w Polsce.
Acha - nie było żadnego dłubania przy FF/BF.
Szukaj
U mnie też brak problemów po upgradzie na 2.0.
4211520, kupiony w lutym w Polsce.
Acha - nie było żadnego dłubania przy FF/BF.
Konrad
D70 | Sigma 18-50/2.8 EX DC Macro | 55-200/4-5.6 VR | Soligor 100/3.5 | CF 1GB Kingston EP HS | DigiMate II plus | Manfrotto 055PRO+029
przyznam sie ze taka afere zrobiliscie z tym firmware, ze wczoraj grzecznie wgralem 1.0./1.03
w sumie bardziej dla swietego spokoju, na 2.0 nie zauwazylem zadnych zmian ani na lepsze, ani na gorsze (moze poza faktem, ze AF przez ulamek sekundy po nacisnieciu przycisku nic nie robil dopiero potem zrywal sie do akcji), kolor menu olewam, wiec poczekam na 2.1
ah ta sila sugestii, ale nie ma co kusic losu
ze juz nie wspomne ze moi koledzy z canonami by sie smiali w razie awarii![]()
Andrzej
Siupes - nie przesadzaj, jak nie zauważyłeś żadnych nieprawidłowości na 2.0 to nie ma sensu wgrywać spowrotem 1.3. Fakt że czytając niektóre posty włos się jeży na głowie ale wykonałem kilka testów na swojej puszce i nie stwierdziłem żadnych nieprawidłowości, dlatego pozostałem przy 2.0
Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800
Nieprawda - krecilem imbusami, ostrosc na igle, uzywam ver. 2.0Zamieszczone przez kubalmar
Prawda jest ze jak w polu ostrzenia znajduje sie wiecej obiektow oddalonych
roznie od siebie, to aparat cos tam sobie mota - ale mu sie nie dziwie.
Ja wiem na co chcialbym wyostrzyc i recznie ostrzylbym od razu tam gdzie trzeba. Skad ma o tym wiedziec glupi procesor? Uwazam ze zachowuje sie poprawnie. Zobaczymy co bedzie dalej - narazie zostaje przy 2.0 - mam znacznie szybszy AF. Nie mam dobrych krotkich obiektywow zeby sprawdzic co i jak na wide. Na tele nie narzekam. No chyba ze na to ze zdjec robic nie umiem - ale to juz nie wina FW![]()
D70 + 28-80, AF 300/4, Kenko 1.4x Teleplus PRO 300 DG
Galeria: http://www.roznosci.int.pl/www/cpg133
GG: 1104936 , zawsze niewidoczny
edos,
biorac pod uwage ze 2.0 nic w sumie dla mnie nie robi, oraz fakt ze juz zmienilem na stary, zostawie to do momentu jak sie naprawde bede nudzil. poza tym mam przeczucie ze jak trafi mi sie zdjecie zycia, to akurat bede mial "blad nowego softu"![]()
dodam jeszcze ze mam 5014891 niczym niekrecony![]()
![]()
![]()
![]()
Andrzej
U mnie także brak problemów po upgradzie na 2.0.
nic przy FF/BF nie było robione
mam pytanko, poniewaz na starym sofcie tego nie sprawdzilem (nie zauwazylem) moze napiszecie jak jest u was... otoz problem pojawia sie przy pionowych kadrach, aparat automatycznie obraca zdjecie, wszystko super... do momentu kiedy chce powiekszyc foto na ekraniku, niestety bez wzgledu na stopien powiekszenia zawsze foto jest obcinane do obszaru duzo wezszego niz ekran (wymiary pierwotne podgladu calej klatki), czy u was tez tak jest?
D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki
kazdy D70 tak ma- wylacz obracanie zdjec - bedzie ok
ok, wylaczyc mozna... ale to jakas paranoja zeby byl taki feler...sorki ze porownuje, ale nawet glupie kompakty nie przycinaja kadru po obroceniu zdjecia...
![]()
D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki
no cóż po sesji zdjęć na spotkaniu ŁGF też zmieniłem soft na stary, dziwi mnie tylko to żedźwięk zrobił się inny niż był od nowości, bardzo to dziwne biorąc pod uwagę twierdzenia iż nowy soft podmienia wszystko
pozdrawiam Piotr
Skontaktuj się z nami