Close

Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 354

Wątek: Blad softu?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Okolice W-wy

Domyślnie

Chcialem tylko zwrocic uwage , ze :
    - po zrobienu serji fotek w RAWach i natychmiastowemu wylaczeniu aparatu to nie tracimy tych zdjec choc jedzcze sie nie zapisaly wszystkie na karcie (aparat wylacza sie dopiero po zakonczeniu zapisu).
    Wniosek : Podejrzewam , ze nawet jakby wylaczyc aparat w trakcie aktualizacji (nie wyjmowac baterii tylko wylaczyc przelacznikiem przy spuscie migawki) to aparat i tak dokonczy aktualizacje ...
    Ale raczej nikt tego nie sprawdzi empirycznie ( moze tylko serwis Nikona ) bo sie nie odwazy
    MichalP
    Pozdrawiam Serdecznie...

Domyślnie

Witam

No więc jestem po sesji plenerowej na nowym sofcie. Żeby nie być subiektywnym dałem mojej sisotrze aparat by zrobiłe kilka fotek i ostrzyła tak jak jej jest wygodnie.

Zdjęcia robiliśmy zarówno w ostrym słońcu jak i w głębokim cieniu i wewnątrz.

Na 180 fotek - 2 nieostre - błąd operatora.

U mnie zmiana softu wyraźnie ma zbawienny wpływ na ostrość. Kiedyś znacznie więcej fotek było nie do końca ostrych teraz jest znacznie lepiej.

Moja opinia co do licznika zdjęć: wolałem stary bo wiedziałem, że wchodzi mi 2x to co aktualnie na wyświetlaczu - teraz to nie wiem bo na dzieńdobry wyświetla 149 a mi weszło 180. Więc liczbę z licznika trzeba mnożyć przez 1,3 co bardziej mnie wkurza.

No to tyle

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

to cos masz nie tak z karta... a moze cos na niej bylo
    mi na 1gb pokazuje chyba 178 i wchodzi gdzies tak 170-180
    tez chyba wolalem stary... przyzwyczailem sie... wiedzialem ze mam rezerwe....
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Nasuwa mi się takie pytanie.
    Czy częsta zmiana softa może mieć wpływ na działanie samego aparatu
    D70 Sebastian Grodzicki
    Skype "groseb"
    gg 1519367

Domyślnie

MichaIP - taki algorytm działania jest zapisany własnie w sofcie - żeby nie stracić zdjęć. Ale przy wgrywaniu go do aparatu - i przy ostrzeżeniach ze strony producenta jestem przekonany, że nie ma takiego zabezpieczenia.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez groseb
    Tak samo jak poprawki do programów w komputerach. Może być lepiej lub gorzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli
    Cytat Zamieszczone przez groseb
    Tak samo jak poprawki do programów w komputerach. Może być lepiej lub gorzej.

Pozwolę się niezgodzić

W poprawkach do programów najczęściej pliki i wpisy rejestru są dopisywane i dodawane.

Jeśli zaś chodzi o soft do aparatów (tu mówię o D70 z innymi nie miałem do czynienia na poziomie upgradu firmwareu) jest tak, że całość jest nadpisywana. Zobaczcie sobie po wielkości plików pliki A we wszystkich wersjach mają zawsze tę samą objętość, to samo zresztą dotyczy się plików B.

Tu więc nie ma prawa być problemów z wielokrtonością zmiany softwaru.

Grzegorz
    ---------------------

Domyślnie

Wladcy Pixeli zapewne chodzilo o to, ze poprawka w sofcie czesto niesie za soba inne problemy.
    Jak z lekami - na jedno pomagaja, a na drugie szkodza.
    D70 + 28-80, AF 300/4, Kenko 1.4x Teleplus PRO 300 DG

Galeria: http://www.roznosci.int.pl/www/cpg133
    GG: 1104936 , zawsze niewidoczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekk
    Wladcy Pixeli zapewne chodzilo o to, ze poprawka w sofcie czesto niesie za soba inne problemy.
    Jak z lekami - na jedno pomagaja, a na drugie szkodza.
    Władca Pixeli odpowiedział prawidłowo, ale chyba na inne pytanie. Groseb się pytał czy zmienianie softu w tą i z powrotem będzie miało wpływ na aparat.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Jestem już po testach w plenerze w lesie gdzie jak wiadomo panuje totalny haos. Po wykonaniu kilkudziesięciu fotek nie stwierdziłem kłopotów z ostrzeniem, aparat zachowywał się poprawnie . Wobec powyższego zostaję przy nowym sofcie
    pozdrawiam
    Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800

Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów