Close

Strona 20 z 36 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 354

Wątek: Blad softu?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

kilka fotek na 50 mm, 2 na 70, i kilkanascie na 18mm - zawsze ten sam efekt...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

ja mam d70 od miesiąca nowe 2.0 i wszystko ok
    może sprawdzmy kto kiedy zakupił sprzęt
    bo jak widze nowe nikusie sprawują sie ok
    sprzęt mieszany ciągłe zmiany

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Stare też sprawują się dobrze. Byle nie tykane domową regulacją FF/BF

Domyślnie

Ja i tak musze oddac do przegladniecia swoj sprzet - obiektywy do czyszczenia i w jednym na wymianebagnetu to zostawie cala puszke na jeden dzien - mam nadzieje - to sprawdza wszystko co potrzeba. W kazdym razie widze ze cos nie jest tak moze w pierwszej chwili poddalem sie pewnej sugestii, ale po ostatnich zdjeciach w terenie widze masakre i Prymas mimo, ze brzytki wyszedl jakis nie ten i nigdy mi nie wyszly takie kiepskie zdjecia jak wrtedy . Narazie sie wstrzymam przeprowadze jutro testy zobaczymy... tak czy siak aparat bedzie w serwisie na przegladzie cos powiedza pewnie, albo poptrawia.

[ Dodano: Sro Maj 25, 2005 12:48 am ]
    antonjo, czy mozesz u siebie na 70-200 zrobic maly test nie wiem czy bedziesz mial czas ale moze... zobacz chodzi mi o gorne partie max zoom na obiektywie przykompresjji jpg normal robilem niby zdjecia w weekend strasznie do dupy wyszly, ale co zrobic byc moze moj b;lad jest tu gdyz wzielem zwalona karte i chcialem zaoszczedzic miejsca i przestawilem na normal kompresje ...

Domyślnie

moje ostatnie zdjęcia na nowym sofcie z 70-200VR możesz zobaczyć tutaj , wprawdzie nie były one super żyleciaste, ale do przyjęcia, więkoszśc na f2,8-f4; 1/160 dopalane SB800.

Problem z ostrością na zawodach dotyczył raczej szerokich kątów, AF potrafił wielokroć przestrzelić pstrykany obiekt, i wychodziło totalne mydło. Wydaje mi się że pomogło mi zresetowanie puszki i wgranie firmwaru raz jeszzce. Nie moge powiedziec ze jest już wszystko ok, bo nie wiem na 100% ale jade niebawem do rodziców na działke, gdzie mam zamiar dać nowemu softowi " wycisk "

pzdr

Domyślnie

antonjo, to daj prosze jak mozesz ...

Domyślnie

Kurcze przez Was znowu boje sie brac aparat do reki i patrze na niego podejzliwie
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Kurcze przez Was znowu boje sie brac aparat do reki i patrze na niego podejzliwie
    Nie mysl o tym. Rob fotki.
    Najwyzej zrobisz niedlugo upgrade na 2.01

Domyślnie

Może poprostu soft jest za dobry??? i uwydatnił kłopoty z back focusem. W porównaniu z przedmówcami jestem lamer ale... miałem tę możliwość, że mogłem porównać dwa D70 z nowym softem, jeden ma straszne kłopoty z ostrością (po 2.0), drugi odniósł same korzyści z upgrade'u. Po wczorajszych postach zrobiłem w firmie testy na bf i aparat z kłopotami, generalnie miał problem z ostrością w teście i ostrzył poza optimum, zaś druga kamerka test zdała śpiewająco
    ale o co chodzi?

Wojtek Grzywacz
    Gość

Domyślnie

Mialem dwie sesje na nowym sofcie. Jedna w plenerze w pelnym sloncu, druga w warunkach studyjnych z raczej kiepskim oswietleniem i lampa. Wszystkie foty sa tak ostre ze mozna sie pokaleczyc.

Obawiam sie ze opisany tu przypadek moze byc przypadloscia pojedynczych egzemplazy d70

Strona 20 z 36 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów