Close

Strona 11 z 36 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 354

Wątek: Blad softu?

Domyślnie

Po wgraniu nowego softu zrobilem okolo 400 zdjec. Zero problemow. Sam nie wiem co o tym wszystkim myslec. Pisales juz moze do Nikona Polska? Moze zrobic jakies testy w studiu?
    W kazdym razie trzymam kciuki, zeby problemy z Twoim aparatem okazaly sie przejsciowe.

Domyślnie

a u ciebie adminie jak to wyglada???
    Przetestowalem dzisiaj soft w wersjach 1.01, 1.02, 1.03 i 2.0 Przez krotki moment wydawalo mi sie ze faktycznie i u mnie jest cos nie tak, ale powrot do starego softu nic nie zmienil wiec uznalem granice bledu pomiarowego i wrzucilem nowy soft 2.0. Fotografuje nim od kilku dni bez klopotow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk
    Ja juz wam mowilem - fora forami - ale mi na dpreview sugerowano ze pijany bylem i dlatego zle ostrosc ustawialem... moze oni zauwaza problem dopiero za 2 miesiace
    Nie obrazajac nikogo - ale Ci co fotografuja najwiecej to ich na forach jest najmniej... bo robia zdjecia i nie maja czasu na *******y...
    Ci co zwracaja na takie cos uwage to wlasnie siedza na forum i szukaja solucji
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

wgralem firma 2 min temu (w razie czego bez obiektywu, sciagniety z nikonusa..

jak narazie moje standardowe ustawienie AF-C single, na tamronie, hula idealnie i af jest o niebo (no, moze pół nieba) szybszy!

za to Closest Subject wydaje sie dzialac o wiele gorzej.. ale w praktyce nigdy mi sie nie sprawdzał, wiec nie boli mnie to zbytnio.

a menu MZ ciut mniej czytelne (za to kolory bardziej 'profesjonalne'), choc to moze kwestia przyzwyczajenia

testy z kitem w terminie pozniejszym..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra
    Cytat Zamieszczone przez zkruk
    Ja juz wam mowilem - fora forami - ale mi na dpreview sugerowano ze pijany bylem i dlatego zle ostrosc ustawialem... moze oni zauwaza problem dopiero za 2 miesiace
    Nie obrazajac nikogo - ale Ci co fotografuja najwiecej to ich na forach jest najmniej... bo robia zdjecia i nie maja czasu na *******y...
    Ci co zwracaja na takie cos uwage to wlasnie siedza na forum i szukaja solucji
    Mam kolege, ktory kupil EOS D Mark II i od miesiaca robi tylko fotki kartek papieru w kratke, tablic Kodaka, etc. Popelnil tez kilka zdjec corki. Poniewaz go lubie, rezultat pomine milczeniem.
    Poprosze go, zeby przetestowal mojego D70.
    BTW: Kolega ten prenumeruje Chipa Foto (czy jak sie to nazywa) i wyslal kikaset maili na forum Canona

Domyślnie

moze mnie odeslecie do instrukcji, ale nie mam czasu tego szukac - jak wlasciwie powinien działac DA AF, ten cudownie ulepszony w nowym firmie??? bo nie widze ani krzty różnicy od SA AF... czy na starym firmie nie bylo tak, ze zaden punkt nie byl podswietlony, dopóki nie kazalo mu sie szukac ostrosci? zachęcam go wręcz perfidnie, zeby wybral sobie inny punkt, ale on uzywa tylko tego wybranego padem, chocby tam byla plaska plama, a pod innymi punktami, piekne kontrastowe detale

Domyślnie

Upgradując nie czekałem aż napis done zniknie , firmware był ściągnięty z asia.
    Wszystko gra zrobione około 300 fotek od tego czasu i jest OK.
    Mam pytanie do tych u których są problemy czy upgradowaliście stopniowo czy od razu 2.0
    i czy wasze aparaty były w jakiś sposób regulowane względem bf/ff a jeśli tak to czy przez serwis czy samemu?
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner
    Upgradując nie czekałem aż napis done zniknie , firmware był ściągnięty z asia.
    Wszystko gra zrobione około 300 fotek od tego czasu i jest OK.
    Mam pytanie do tych u których są problemy czy upgradowaliście stopniowo czy od razu 2.0
    i czy wasze aparaty były w jakiś sposób regulowane względem bf/ff a jeśli tak to czy przez serwis czy samemu?
    Ja aktualizowałam po kolei regulowany nie był

Domyślnie

upgrade od razu, czy tez stopniowo poprzez poszczegolne wersje firmware'u, nie ma zadnego znaczenia. Aktualna wersja nie zmienia jakis tam elementow w oprogramowaniu, tylko cala jego zawartosc...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

witajcie
    postanowilem sprawdzic to na swoim d70, i podzielic sie spostrzezeniami...
    u mnie jest tak jak bylo nie ma zadnych roznic, zrobilem przed chwila chyba z 200fotek (czesc z SB800 i wewnatrzna lampa, czesc w domu czesc za oknem) ustawiajac ostrosc na roznych punktach, nie mialem ani jednej niespodzianki, wszytsko jest idealnie na wszystkich moich 3 obiektywach.... (aparat mam ze Holandii moze dlatego chyba nikt takiego nie ma )

acha i nie czekalem az zniknie DONE, kur.... zapomnialem z przejecia ale aparat wstal bez problemu i foci dobrze

jednym slowem u mnie jest OK!!

pozdrawiam
    Grzesiek
    d70kit sb600 70-300g 105macro

Strona 11 z 36 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów