Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: pionopoziom

Domyślnie pionopoziom

Witam wszystkich.
    Nietypowo tym razem z dwóch wzgledów conajmniej
    Zapraszam.

Dzięki.

Domyślnie

...faktycznie pionopoziom...
    ...bo horyzont chyba krzywy...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Horyzont na 100% krzywy

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

Chyba tym razem niezbyt dobrze to wyszło.
    Pomijając mocny przechył, kompozycja mz też nie zachwyca.
    Zamysł jak najbardziej prawidłowy, jednak zbyt ciasny kadr powoduje mz przeładowanie kompozycyjne.
    Światła tu też specjalnego nie ma, ale to akurat dosyć charakterystyczne dla Twoich zdjęć .
    Na plus kolorystyka .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Chyba tym razem niezbyt dobrze to wyszło.
    Pomijając mocny przechył, kompozycja mz też nie zachwyca.
    Zamysł jak najbardziej prawidłowy, jednak zbyt ciasny kadr powoduje mz przeładowanie kompozycyjne.
    Światła tu też specjalnego nie ma, ale to akurat dosyć charakterystyczne dla Twoich zdjęć .
    Na plus kolorystyka .

Dzięki Pawle za wyczerpujący komentarz, zdjęcie chyba aż na tak wnikliwą analizę nie zasługuje teraz się przypatruję ze względów technicznych przedweszystkim.
    tak teraz myślę z rana(archaiczne cyfrowe czasy,jeszcze bez lustra),ale kiedy odkryłem je w czeluściach hd od razu zatrzymało mnie na dłuższą chwilę to wrażenie iż pomimo przechyłu na horyzoncie,to dzięki innym linią w kadrze ma się jednak wrażenie "równości"patrząc na plan pierwszy-no ale może tylko ja to widzę(oczywiście jest to przypadek,a nie ahtystyczny zamysł.Pomyślałem że jest to na tyle mocne iż można nim "zagrać" na forum i poczuć się przez chwilę kontrowersyjnym.Nadal mam to wrażenie... .
    Dzięki za wpis.
    A kolegom powyżej dziękuję za uwagę o horyzoncie ale wyobrażcie sobie że o tym wiem.Wam też dziekuje jednak.

ps.Co do kompozycji to się nie zgodzę.Owszem temat nie porywa ale upchnięte w kadrze cacy
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 22-04-2011 o 10:56 Powód: ps

Domyślnie

No tym zdjęciem trochę mnie zaskoczyłeś - spodziewałem się czegoś innego
    I chyba nawet rozumiem idee krzywego horyzontu. Co do przeładowania Paweł ma rację, kolory na plus.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Paweł dobrze podsumował i za Bartkiem powiem ze też mnie zaskoczyłeś, Twoje prace od dawna prezentują pewien poziom, a ta niestety dość znacznie od niego odbiega, kadr przeładowany i niezbyt trafiający pod względem atrakcyjności, czyli kompozycyjnie niezbyt, natomiast tak duża krzywizna horyzontu z racji linii wodnej która jest swoistą poziomnicą jest nie do przyjęcia, gdyż w żaden sposób nie jest zasadna aby funkcjonować w takiej postaci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ....gdyż w żaden sposób nie jest zasadna aby funkcjonować w takiej postaci
    hahaha kwintesencja wszystkiego co tu usłyszeliśmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta
    hahaha kwintesencja wszystkiego co tu usłyszeliśmy

Niesądzę.
    Czytałeś co napisałem w odpowiedzi PABLOOKowi?Tam swszystko jest powiedziane.Akurat w tym przypadku ta krzywizna jest zasadna,bo powtarzam- cały kadr ma sprawiać iluzję "prostego" i jak długo ktoś to odczuwa, tak długo jest to zasadne.Ja się nie upieram,każdy patrzy tak jak chce.Jasne, rozbierając go na czynnik pierwsze tam nie ma nic ciekawego-a przynajmniej atrakcyjnego,pociągającego.Nie o to mi jednak chodziło.Umiem pokazać rzeczywistość w ten sposób efektowny, więc jest oczywiste że widzę iż nie jest to fajerwerk.Ja zerkam na horyzont na samym końcu .A pożniej(za każdym razem)wykrzykuję głośno-OnN JEST KRZYWY,jak to,zaraz zaraz!.
    Dziękuję koledzy za opinie.

Domyślnie

Trochę to wszystko karkołomne...
    Chyba jednak nie na moja głowę .
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów