Szukaj
1. trochę inaczej bym kadrował. Niepotrzebne włazi ściana z prawej strony. Troszkę przeszkadzają też ucięte ramki obrazków. Nie jestem też pewien (bo zdjęcia są małe) ale ostrość chyba nie siadła na oczach?
2. w prawym dolnym rogu coś wlazło w kadr.
3. troszkę bardziej bym doświetlił.
4. kadrowałabym troszkę więcej na lewo (mniej prawej strony).
5. nie pasuje mi tu ten lensflare.
6. Fajne kolorki. Kadrowałbym mniej cenrtralnie. Może ciachnął włosy i pokazał więcej dołu i trochę na lewo, ale zachowując ostrą cześć fotela w kadrze?
Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów
Lubię zdjęcia w takim klimacie. Podoba mi się, że autor wykorzystał ciekawe wnętrze do wielu różnorodnych ujęć, i dostosował do niego stylizację modelki. Pokuszę się o dwa słowa co do kadrowania, na pierwszym przesunąłbym kadr w prawo, a na czwórce - za przedmówcą - w lewo.
Dla mnie najciekawsze w tym secie 3,5, i 7 z naciskiem na 3.
Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.
Świetna knajpka, na ścianach w pomieszczeniu pierwszym jak się wchodzi wisi mnóstwo aktów. Klimat rewelacyjny!!! Niestety mam wrażenie ze większość z tych zdjęć jest strasznie miękka co do ostrości. Oglądam na monicie pracowym w pracy, w domu przyjrzę się, może taki monitor mam w pracy.
Bonus najlepszy z tego wszystkiego. Co prawda byłby jeszcze lepszy, gdyby był wykonany z pozycji o pół kroku w lewo, ale to tyle. 7 też może być. 2 i 3 brak ostrości i dokładniejszej obróbki. Pozostałe raczej słabe, bez większego pomysłu.
Jakos calosc mi sie podoba... ale mam wrazenie ze 1-6 leza z ostroscia
Skontaktuj się z nami