Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: D3100 czy D5000

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pila - miasto biznesu i seksu

Domyślnie

Macałem oba modele - d90 za duży, d5k fajnie leży w łapkach, d3100 taki jakby kobiecy i mniej przyjemny w dotyku (inne wykończenie ?)

Pixel-x faktycznie wiedza obecnie niewielka ale nie zamierzam robić foto na auto A jeśli już to do czasu gdy nie rozgryzę tych wszystkich przesłon, czasu naświetleń i innych dziwnych wyrażeń. Czyli raczej niedługo bo zamierzam też zaopatrzyć się w stosowną literaturę.

Rapist - ja właśnie często z tego ekraniku korzystam - dobra rzecz na koncertach czy większym tłumie a i zdjęcia "z pozycji żaby" mi się bardzo podobają

Plusy, które wymieniłeś nic mi nie mówią (w sensie, że nie wiem z czym to się je), więc za ich brakiem raczej nie będę tęsknił

Dzięki za podpowiedzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pallek Zobacz posta
    Macałem oba modele - d90 za duży, d5k fajnie leży w łapkach, d3100 taki jakby kobiecy i mniej przyjemny w dotyku (inne wykończenie ?)

Pixel-x faktycznie wiedza obecnie niewielka ale nie zamierzam robić foto na auto A jeśli już to do czasu gdy nie rozgryzę tych wszystkich przesłon, czasu naświetleń i innych dziwnych wyrażeń. Czyli raczej niedługo bo zamierzam też zaopatrzyć się w stosowną literaturę.

Rapist - ja właśnie często z tego ekraniku korzystam - dobra rzecz na koncertach czy większym tłumie a i zdjęcia "z pozycji żaby" mi się bardzo podobają

Plusy, które wymieniłeś nic mi nie mówią (w sensie, że nie wiem z czym to się je), więc za ich brakiem raczej nie będę tęsknił

Dzięki za podpowiedzi.
    Jeżeli zamierzasz "zgłębiać temat fotografii i zdobywać wiedzę i doświadczenie" to D5000 będzie bardzo dobry i tani no i uchylany ekran z pewnością się przydaje o czym już się przekonałeś.Aparat ma wszystko co jest potrzebne do zrobienia dobrych technicznie zdjęć tylko trzeba się tego nauczyć.......................

Domyślnie nikon d 5000

Dobrze zrobiłeś kupując nikona d 5000. to ze nikon d 3100 to nowość nie oznacza, że jest lepszy. nikon d 5000 ma odchylany ekran co jest jego największą zaletą, szybszy tryb seryjny, jak się nie mylę ma bulb, ma większy zakres czułości użytecznych, niby można w d 3100 podnieść aż do 12800 ale czy jakość będzie odpowiednia...hmm

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów