Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Ola [M&K]

Domyślnie Ola [M&K]

Jedna z setu do oceny...

Domyślnie

hmm....
    przede wszystkim wygładzająca masakra skóry - koszmar!
    poza tym:
    -schody lecą w prawo
    -odciągają uwagę trawa po prawej i coś nad głową modelki
    -poza raczej też nie jakaś porywająca.

to na NIE. ciekawe jak pozostałe
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Ładne logo autora kontrastuje tutaj z nieładną obróbką zdjęcia.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

Fotkę obrabiałem w LR 3 i tam tak działa soft skin,co polecacie do obróbki skóry?

Domyślnie

Do obróbki skóry polecamy przede wszystkim dużo wyczucia i garść dobrego smaku.
    Niestety coś co jest zautomatyzowane w praktyce nie nadaje się do prac precyzyjnych a w moim odczuciu wygładzenie skóry jest pracą precyzyjną i jako takie powinno być zrobione ręcznie. Rozumiałbym jeszcze jakby tych zdjęć było srylion ale z jednej sesji warto się poświęcić i obrobić je samodzielnie nie pluginami czy zaszytymi w programie akcjami.

Domyślnie

Nie usprawiedliwiaj się softwarem, to Ty odpowiadasz za to żeby pokazać korzystnie modelkę, zrobiłeś jej masakrę na twarzy!
    DX + N50/1,4 + N35/1,8 + Di622 mkII + YN460 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M&K Zobacz posta
    Fotkę obrabiałem w LR 3 i tam tak działa soft skin,co polecacie do obróbki skóry?
    Zamiast żmudnej obróbki, następnym razem poproś Olę, żeby się DOKŁADNIE umalowała

Domyślnie

Nie chcę dołować, ale wieje wiejską tandetą - obróbka. Sporo ludzi stosuje taką obróbkę w UK. Czasem to juz nie weim czy mam zmiekczać czy też zostawić ostre jak lubie już nie wiem co jest czarne a co białe wszystko juz jest dla mnie szare

Domyślnie

Ja bym jeszcze dodał, że coś niedobrego dziej się również z dłońmi, skóra jak u trupa

Domyślnie

To przez to ze nie mam monitora z kalibracją i u mnie to może wyglądać Oki,ale u Was już nie:/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów