Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.dobinski Zobacz posta
    Problematyczne mogą być pierwsze dni używania - trzeba czasu by się przestawić na tablet - ale później ciężko jest cokolwiek zrobić myszką...
    Używam tabletów od przeszło 10 lat i jakoś nie zauważyłem nic takiego. Wręcz zakrawa to w mojej opinii na oderwany od rzeczywistości fanatyzm. No ale dla mnie tablet nie fajowski gadżecik, tylko narzędzie pracy zarobkowej, tu obok wygody liczy się również wydajność..
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teo_ost Zobacz posta
    Czy ktos z Was ma lub mial z nimi do czynienia ?
    Widzialem na ostatnich targach w Lodzi i zdecydowalem sie na wersje Intuos4 S ale caly czas sie zastanawiam czy to nie za maly obszar roboczy (czy nie lepiej M).
    Potrzebuje go tylko do obrobki zdjec - do rysowania mam dwie lewe rece.
    Monitor ktory posiadam to Eizo 22 (albo 23 cale - nie ma mnie teraz w domu)
    używam Bamboo Wacoma od kilku lat choć mały większego bym nie kupił gdyż ten jest dla mnie wygodny i w zupełności wystarczy , rewelacyjna sprawa na prawdę , dokładność przy używaniu pędzla itd .
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Minelo kilka dni wiec moge sie podzielic spostrzezeniami.

Do bawienia sie ssuwakami w photoshopie super - bardzo precyzyjny
    Do pedzli, pieczatek itp rowniez niezastapiony - to juz wiadomo
    Rozmiar S - bardzo dobrze ze nie kupilem M i teraz smialo moge powiedziec ze S (obszar roboczy 17,5 x 11cm) jest w zupelnosci wystarczajacy (momentami nawet by sie przydal jeszcze mniejszy) - nie wspominajac o cenie gdzie M jest prawie 2 razy drozszy

Minusem jest to ze reka musi ciagle latac jak chcecie cos zrobic na klawiaturze (najczesciej nadac nazwe plikowi, cos napisac itp)

Ogolnie zakup udany - nie mam raczej porownania do innych tabletow - od razu kupilem najczesniec polecany
    Nikon D700 + N 16mm Fish + N 24-70 2.8 + Sigma 50 1.4 + N 105 Micro Vr + N 70-200 2.8 Vr II
    Sb-900 + Sb-R1C1 + Pierścienie z auto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teo_ost Zobacz posta
    Minelo kilka dni wiec moge sie podzielic spostrzezeniami.

Do bawienia sie ssuwakami w photoshopie super - bardzo precyzyjny
    Do pedzli, pieczatek itp rowniez niezastapiony - to juz wiadomo
    Rozmiar S - bardzo dobrze ze nie kupilem M i teraz smialo moge powiedziec ze S (obszar roboczy 17,5 x 11cm) jest w zupelnosci wystarczajacy (momentami nawet by sie przydal jeszcze mniejszy) - nie wspominajac o cenie gdzie M jest prawie 2 razy drozszy

Minusem jest to ze reka musi ciagle latac jak chcecie cos zrobic na klawiaturze (najczesciej nadac nazwe plikowi, cos napisac itp)

Ogolnie zakup udany - nie mam raczej porownania do innych tabletow - od razu kupilem najczesniec polecany
    hehe ja jestem leworęczny i w lewej mam tablet tzn piórko i zaznaczam pędzlem a prawą pisze na klawiaturze choć b rzadko bo przecież do zmiany wielkości pędzla jest magiczne kółko na wacomie
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Używam tabletów od przeszło 10 lat i jakoś nie zauważyłem nic takiego. Wręcz zakrawa to w mojej opinii na oderwany od rzeczywistości fanatyzm. No ale dla mnie tablet nie fajowski gadżecik, tylko narzędzie pracy zarobkowej, tu obok wygody liczy się również wydajność..
    Gdybym był postawiony pod ścianą i mógł używać tylko tabletu albo tylko myszy, brałbym tablet. Natomiast w ogólnym zarysie absolutnie się zgadzam - np. regulowanie suwaczków czy modyfikowanie wąsów punktu ścieżki wektorowej przy użyciu tabletu to mordęga (choć tryb precyzyjny w nowych intkach jest pewnym rozwiązaniem tego problemu).

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów