Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Statyw do D700 i 70-200 ??

Witam. Panowie potrzebuję info odnośnie statywu do d700 z gripem i 70-200. Jaki statyw i głowice kupic żeby było stabilnie ?? rozglądam sie za manfrotto i triopo, ale podobno triopo więcej udzwignie tak gdzies czytałem. najlepiej jakby statyw nie był jakis 2,5 metrowy bo będzie też wisiał na plecaku kata więc nie za duży, ale wytrzymały. Z góry dzięki jesli ktos pomoże bo nie mogę w necie nic ciekawego znalezc na ten temat. Pozdrawiam

Domyślnie

Jaką kwotę chcesz przeznaczyć i jaki typ głowicy cię interesuję?
    M9, X-T1, FM3a

Domyślnie

Manfrotto 055 xprob jako podstawa, co do głowicy to chyba wygodniejsza kulowa stosownego kalibru np. 488rc4. Na ww. zestaw powinno wystarczyć. Manfrotto deklaruje udźwig 8 kg . Moim zdaniem powinno być stabilnie Można też mniejsze nogi np 190 a kule jak wcześniej, nie powinno być problemu. Jeśli chodzi o wagę 055, cóż, trochę waży więc uchwyt w plecaku powinien to uwzględniać, ale w nagrodę mamy stabilnie
    Różne nikonowskie starocie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coman Zobacz posta
    Jaką kwotę chcesz przeznaczyć i jaki typ głowicy cię interesuję?
    Do 1 tysia chciałem się zamknąc, ale jak trzeba będzie dorzucic za jakośc to trzeba będzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damian911 Zobacz posta
    Manfrotto 055 xprob jako podstawa, co do głowicy to chyba wygodniejsza kulowa stosownego kalibru np. 488rc4. Na ww. zestaw powinno wystarczyć. Manfrotto deklaruje udźwig 8 kg . Moim zdaniem powinno być stabilnie Można też mniejsze nogi np 190 a kule jak wcześniej, nie powinno być problemu. Jeśli chodzi o wagę 055, cóż, trochę waży więc uchwyt w plecaku powinien to uwzględniać, ale w nagrodę mamy stabilnie
    Poszukam w sieci Twojej propozycji, ale czy 8 kilo udzwigu starczy ?? muszę na wage wrzucic mój zestaw to sie wszystko wyjasni

Domyślnie

A głowica kulowa, a najbardziej joystikowa, ale mniejszy udżwig chyba mają.

Domyślnie

A co powiecie na zestaw triopo gt-228 i głowica triopo b-3 lub b-4 ????

Domyślnie

Mariusz wydaje mi się że ten gt228 jest za delikatny pod Twój sprzęt, pamiętaj że to chińszczyzna. Jeżeli chcesz Triopo to lepiej pomyśl nad GT-3228X8C Carbon. Jest mocniejszy, nowszy konstrukcyjnie i podobno pozbawiony wad swoich poprzedników tz. luzu kolumny centralnej. Wez pod uwagę również Sirui M-3204 Carbon, czytając opinie o nim to niewiele ustępuje odpowiednikowi Gitzo tyle że kosztuje ponad 1200zł, jeśli za drogo to jest jeszcze Sirui T-2204X Carbon za ok. 900zł. Pomyśl też nad MF 055 xprob, nie jest to carbon ale bardzo porządny sprzęt. Co do głowicy to lepiej szukaj 3D, w tych pieniądzach tz. 200-300 zł moim zdaniem nie kupisz żadnej porządnej "kuli" pod D700+70-200, decydując się na 3D masz większe szanse wyszukać coś stabilnego.
    M9, X-T1, FM3a

Domyślnie

Chyba statyw będzie Manfrotto 055 xprob coś mi sie wydaje. Jeszcze głowica została do przemyslenia.

Domyślnie

Pisałem o tym w innym wątku ale się powtórzę. Na targach pomacałem trochę statywów i w końcu zdecydowałem się na sirui 2204. nogi w stabilności porównywalne z manfrotto 055. A testowałem też z D700 i 70-200. Przemówiły do mnie w zupełności waga i rozmiar po złożeniu. Minus taki że sirui jest nieco niższy po pełnym rozłożeniu ale przy moich 170cm wzrostu w zupełności wystarcza.
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów