Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 90

Exclamation Kursy Fotografii Studyjnej - terminy

Kursy odbywają sie w grupach minimum 3-osobowych (maks 4), koszt to 250 zl od osoby. Szkolenie trwa od 8 rano do 19.00 z przerwa na obiad.

Nie prowadzimy szkolen z pracy na konkretnych lampach. Nas nie interesuje reklama Marko Flash'a czy Elfo (tu pospieralbym sie o kilka aspektow pracy i wyzszosci jednych nad drugimi, ale w innym watku). Celem zajec jest sposob pracy i przewidywalnosc efektow w kazdym studio fotograficznym. Kazdy kto znajdzie sie w dowolnym studio, ma po tym szkoleniu siegnac po dowolne zrodlo swiatla czy dowolny gadzet, majac swiadomosc: a. po co to robi, b. dlaczego w ten a nie inny sposob, c. jak dojsc do tego samego efektu, nie posiadajac tego czy tamtego, ale majac do dyspozycji to czy tamto. Slowem, kazdy kto skorzysta z tych zajec, za kwote bedaca rownowazna kosztu wynajecia studia, ma mozliwosc uzyskania duzej czesci moich osobistych doswiadzczen. Mozliwosci zasiegniecia wiedzy w tym zakresie jest wiele. Ostrozny bylbym jednak przy szkoleniach w ktorych wykorzystuje sie sprzet danej firmy, chocby z uwagi na fakt, ze specjalizacje siegaja juz tak daleko, ze nie posiadajac innych mozliwosci, mozemy byc skazani na laske badz nielaske danej firmy. Praca na jednym, dwoch, trzech, pieciu zrodlach, pozwala zyskac umiejetnosc przewidzenia efektu. Temu sa poswiecone Piotra warsztaty. Kazdy uczestnik w ramach kursu, otrzymuje 5 godzin gratisowej sesji studyjnej (do wykorzystania w dowolnym momencie). Mozliwosc skorzystania z 5 zrodel swiatla - typowych, dostepnych w kazdym studio fotograficznym wraz z systemami osprzetu jakie spotka w kazdym studio, nie tylko Elfo. Swietna atmosfere ktora pozwala na zadanie kazdego pytania w dowolnym momencie. Atmosfere pracy w malej grupie (ogromne znaczenie). Jesli to wszystko malo, coz. Niczego wiecej zagwarantowac nie mozemy.

wiecej szczegolow tutaj

Terminy szkolen:

Brak ustalonych terminow

Przypominam o wprowadzeniu przedplat za uczestnictwo w kursie, szczegoly przez PW.
    Ostatnio edytowane przez holka ; 16-05-2007 o 15:03

Domyślnie

Tak tak tak! WARTO!
    Tyle info i porad praktycznych jakich Piotr udzielil przez caly dzien, to nie wiem czy gdzies przeczytacie.
    Co innego przeczytac 10000 ksiązek o fotografi, a co innego sprobowac tego w studio.
    Super atmosfera.
    Marta jakoś zniosła te ciągłe błyski skierowane z jej strone

Pozdrowienia dla wszystkich: Admina, Holki, Justynki, Padiego, Ozziego, Pana który nas ratował przed niespodziewanym zalaniem i atakami prądu

Krotko mowiąć SUPER, niebawem mam zamiary znów pojawic sie w Łodzi.

Hmmm, wieczorkiem wrzuce kilka fot ukazujących rezultaty mojej walki z oswietleniem studyjnym
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    Hmmm, wieczorkiem wrzuce kilka fot ukazujących rezultaty mojej walki z oswietleniem studyjnym
    Taaak... chyba trzeba będzie częściej Łódź atakować Jeszcze żeby zrobili autostradę Wrocław-Łódź-Warszawa i byłoby pięknie

Ja nie wiem czy wrzucę jakieś swoje fotki z warsztatów, bo chyba raczej się nie kwalifikują do pokazywania na tym forum Zobaczymy...

Czekamy na zdjęcia Holki z "backstage", może byc śmiesznie
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Domyślnie

Potwierdzam, WARTO, WARTO, WARTO

super atmosfera, masa przydatnych informacji... nie wazne, czy zbieracie na cos kase (obiektyw, karte, plecak...)- uzbieracie pozniej a TEN kurs bedzie wasza najlepsza inwestycja.

nie wazne ile ksiazek przeczytacie, ile zdjec obejrzycie... nie ma to jak sprobowac tego wszystkiego pod okiem profesjonalistow

a najbardziej mnie cieszy, ze mamy 5h studia do wykorzystania... a juz w tej chwili wiem, ze na tym sie nie skonczy...

pozdrowienia dla: Admina i Holki (za przekazana wiedze i pozowanie), Phantomka, PADIego i Justynki, ktora miala wprost anielska cierpliwosc dla naszych pomyslow

BTW. pare dobrych klatek udalo mi sie zlapac zarowno przy naszej 'pracy zbiorowej', jak i tej indywidualnej a backstage na pewno beda... odjechane
    Ostatnio edytowane przez ozzy ; 28-01-2007 o 20:54

Domyślnie

No i po kursie...
    Było... S-U-P-E-R!
    Dzięki Piotrze i Marto za ogrom przekazanej wiedzy i za Waszą życzliwość
    Justynie za urok, piękno, i niesamowitą cierpliwość.
    Marcinowi i Łukaszowi za współpracę i masę pomysłów.
    Mam nadzieję, że nasze fotograficzne ścieżki jeszcze nie raz się przetną.

MarcinSX
    Gość

Domyślnie

Mimo sporego dystansu jaki przebyłem samochodem i fatalnej pogody z czystym sumieniem polecam wszystkim niezdecydowanym.

* Świetna atmosfera
    * Super ludzie czyli cała ekipa Piotr, Marta, Justyna, Maciej i Łukasz
    * I co najważniejsze na takim kursie bardzo dużo dobrze przekazanej wiedzy.

Pozdrawiam całą ekipe i mam nadzieje że się jeszcze spotkamy.

Domyślnie

Ja również bardzo się cieszę, że kursy będą prowadzone systematycznie, bo bardzo chciałbym taki kursik zaliczyć. Choćby żeby poznać osobiście admina, holkę i spółkę i mieć tą przyjemność uczyć się od nich. Narazie zdobywam wiedzę teoretyczną chłonąc literaturę Dederki i Freemana tak żebym chociaż umiał się w takim studio zachować
    i żeby nie wyjść na totalnego baranka. Myślę, że koło maja będę gotowy i wtedy napewno się zgłoszę.
    Pozdrawiam ekipę i już nie mogę się doczekać.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Czy początkujący powinni coś przeczytać przed kursem - żeby nie zaniżać poziomu??

Czy ktoś z 3miasta lub okolic wybiera się na kurs??
    Jeśli tak to może obniżymy koszty paliwa?
    Poprosze info PW.
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Domyślnie

Echhhh...
    Żeby wszystkie szkolenia i kursy przebiegały w takiej atmosferze i z takim zaangażowaniem prowadzących, to swiat byłby piękniejszy. A zapewniam Was, że dzięki Piotrowi (tu szczególne ukłony) i Marcie świat jest piękniejszy
    Przesympatyczni ludzie, z duzą wiedzą, a co najważniejsze chcący się nią dzielić, bez żadnych ograniczeń.
    Życzliwość, tolerancja dla ignorantów i niespożyta cierpliwość.
    Mimo sporej dawki wiedzy i pracy, wróciłem do domu wspaniale zrelaksowany i "bogatszy".
    Swoją cegiełkę do tego dzieła dołożyła także Justynka, której dziękuję za wdzięczne pozowanie, cierpliwość i tolerancję
    Żal było wyjeżdżać.
    Dziękuję także Krzysztofowi - dzielnemu bojownikowi o właściwe parametry oświetlenia, oraz Michałowi, który już doskonale wie, jak się trzyma blendę
    A ja przekonałem się, jak trudna, ale jednocześnie wspaniała i satysfakcjonująca jest praca w studio, jak bardzo zbliża ludzi i jak wiele pomysłów może się urodzić podczas jednej sesji
    Przekonałem się też, że jestem cienki jak patyk od kaszanki i przede mną wiele, wiele pracy.

Marcie życzę zdrówka, bo coś nam ptaszyna opadła z sił

Jeszce raz wszystkim bardzo dziękuję, a niezdecydowanym mówię po prostu: "jeśli nie skorzystacie, to stracicie coś, za co nie da sią zapłacić nawet kartą MasterCard".
    Jeśli uznam, że któreś z ujęć nadaje się do pokazania na forum, uczynię to w dziale " foto/inne"
    Ostatnio edytowane przez ZbychuO ; 20-04-2007 o 08:42 Powód: Takie tam błędy i inne drobiazgi - pewnie i tak nie wszystkie :(
    Pozdrawiam - Zbycho

d700 / d200 | waliza gratów | kompletny brak czasu na robienie zdjęć http://zbychoo.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karrlos Zobacz posta
    Czy początkujący powinni coś przeczytać przed kursem - żeby nie zaniżać poziomu??...
    Instrukcję obsługi swojego aparatu

A tu link do wątku ze zdjęciami z kursu:

http://forum.nikon.org.pl/showthread...083#post227083
    Ostatnio edytowane przez ZbychuO ; 21-02-2007 o 15:03
    Pozdrawiam - Zbycho

d700 / d200 | waliza gratów | kompletny brak czasu na robienie zdjęć http://zbychoo.blogspot.com/

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów