Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Always Together

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Wiesz, że nie sprawdzam zdjęć pod mikroskopem, jednak Twoja fota wydała mi się zdecydowanie za jasna w niektórych obszarach. Otworzyłem obrazek w dwóch programach i... no zobacz sam. Może mam za duże ISO w oczach.
    To jak to jest z tymi przepałami? Ty Andrzej patrzysz w innym programie, ja w innym, ktoś jeszcze w jeszcze inniejszym ... galimatias, a każdy pokazuje inaczej. To gdzie jest ten pies pogrzebany?

Domyślnie

u mnie też bez przepałów, podoba się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Bardzo sympatyczny kadrowo kwadracik popełniłeś .
    Przepałów jako takich nie stwierdziłem, lecz niebo nad górami faktycznie trochę dziwnie wygląda.
    Ale jako, że smażyłeś trochę dłużej, to i różne cuda mogą się pojawić .
    Myślę, że przyciemnienie całej foty, a szczególnie drugiego planu nie byłoby złym rozwiązaniem .

P.S. Mimo dłuższego smażenie jeden skwarek jakoś słabo się wysmażył .
    Paweł dobrze podsumował - ładnie w kadrze ale fota szczególnie w drugim planie jest w zbyt jasnej tonacji

Domyślnie

Przepały to lekka przesada, ale rzeczywiście niebo/chmury i ich odbicie wyszły ciut za jasno. W zasadzie cała lewa strona mogłaby być ciemniejsza.

Domyślnie

Andrzeju, nie przesadzasz?? To co tam jest takie jasne wyjdzie dopiero na druku a zdjecie fajne, choc glowy mi nie urwalo...brak mi lekko kontrastu i jest lekko za jasno

Domyślnie

Z ta jasnością drugiego planu pewnie macie racje Powiem szczerze, że nie do końca jestem pewien jasności mojego wyświetlacza, stąd uwagi wydają się uzasadnione.
    I albo muszę raz jeszcze skalibrować gada, albo przestawić się na to co pokazuje i z większą rozwagą operować suwakami.

Co do kwestii nie do końca poprawnego podsmażenia... no cóz mam powiedziec... wciąż zmieniające się światło i układ chmur niestety nie ułatwiał zadania, ale ...
    moze to też wynikac z dłużej przerwy, którą miałem w tym temacie

Niemniej dziękuję wszystkim za ocenę - na Was zawsze można liczyc

P.S. Poprawie trochę ten drugi plan i wrzucę - wtedy raz jeszcze ocenicie...
    Ostatnio edytowane przez Hoobie ; 19-04-2011 o 17:18
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Fotka naprawdę ładna. A co do tych jasnych partii obrazu w górnej części to powiem tak: To zależy od monitora czy skalibrowany czy też nie. Ostatnio spędziłem 5 dni nad tym tematem bo miałem ten problem i tak mi się wydaję że wiem już chyba na czym polega problem, właśnie na kalibracji monitora a wiadomo każdy ma inaczej ustawiony bo nie wszyscy kalibrują. A co do Camera Raw i pokazu prześwietleń to zależy w jakiejś przestrzeni barw się pracuje. Jak dasz na ProPhoto to nic nie widać a jak na sRGB to rzeczywiście jest troche przepalone.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    (...) brak mi lekko kontrastu i jest lekko za jasno
    Mam identyczne odczucie, szczególnie na drugim planie. Przepałów raczej nie ma, widzę szczegóły w obszarze zaznaczonym przez Andrzeja.
    Co do kadru, jest zgrabny i poprawny, ale... trochę za szablonowy jak dla mnie

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Oszczędny w słowach Awatar Kaer.Morhen
    Miasto
    Irlandia,Dublin

Domyślnie

Mi sie podoba.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów