Ładnie jest.
Szukaj
Ładnie jest.
u mnie też bez przepałów, podoba się![]()
Przepały to lekka przesada, ale rzeczywiście niebo/chmury i ich odbicie wyszły ciut za jasno. W zasadzie cała lewa strona mogłaby być ciemniejsza.
Andrzeju, nie przesadzasz?? To co tam jest takie jasne wyjdzie dopiero na druku a zdjecie fajne, choc glowy mi nie urwalo...brak mi lekko kontrastu i jest lekko za jasno
Nikon http://greg77.com/
Z ta jasnością drugiego planu pewnie macie racjePowiem szczerze, że nie do końca jestem pewien jasności mojego wyświetlacza, stąd uwagi wydają się uzasadnione.
I albo muszę raz jeszcze skalibrować gada, albo przestawić się na to co pokazuje i z większą rozwagą operować suwakami.
Co do kwestii nie do końca poprawnego podsmażenia... no cóz mam powiedziec... wciąż zmieniające się światło i układ chmur niestety nie ułatwiał zadania, ale ...
moze to też wynikac z dłużej przerwy, którą miałem w tym temacie
Niemniej dziękuję wszystkim za ocenę - na Was zawsze można liczyc
P.S. Poprawie trochę ten drugi plan i wrzucę - wtedy raz jeszcze ocenicie...
Ostatnio edytowane przez Hoobie ; 19-04-2011 o 17:18
Fotka naprawdę ładna. A co do tych jasnych partii obrazu w górnej części to powiem tak: To zależy od monitora czy skalibrowany czy też nie. Ostatnio spędziłem 5 dni nad tym tematem bo miałem ten problem i tak mi się wydaję że wiem już chyba na czym polega problem, właśnie na kalibracji monitora a wiadomo każdy ma inaczej ustawiony bo nie wszyscy kalibrują. A co do Camera Raw i pokazu prześwietleń to zależy w jakiejś przestrzeni barw się pracuje. Jak dasz na ProPhoto to nic nie widać a jak na sRGB to rzeczywiście jest troche przepalone.
Skontaktuj się z nami