Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Mały kompakt

Domyślnie

Chciałbym poznać wasze opinie na pewien temat:
    Mam okazję zakupu Canona s90 za 170 funtów ( ok 800 zł.) w dużym i sprawdzony sklepie na wyspach. Aparat jest używany ale w doskonałej kondycji i sprzedawca dodaje 6 miesięcy gwarancji - nie wiem czy opłaca się brać go czy nie.
    Planuję zakup Panasonica LX5 ew. Olka xz-1 ale nie odrzucam zdecydowanie innych modeli bo mam lustrzankę a potrzebuję tylko czegoś małego i poręcznego - coś co mogę zawsze zabrać ze sobą. Spróbuje go tylko użyć w Report street bo nie zawsze lustro się nadaję.

Domyślnie

Jeśli nie potrzebne Ci filmy w HD to chyba warto wziąć bo nowy u nas za ok 1200 zł. Niestety obiektyw to nie ta sama klasa co LX5 czy XZ-1. Na szerokim to jeszcze ale na długim końcu to już ciemno.

Domyślnie

Znalazłem jeszcze nowego s90 za 270 euro. LX5 kosztuje 380. Ciekaw jestem czy różnica jest warta tych 110 euro?? Dodam, że filmy w ogóle mnie nie interesują... im więcej czytam tym gorzej Panas ma jaśniejszy obiektyw i nieco szybszy AF, Canon jest b.uniwersalny, ma trochę wyższe użyteczne ISO i można go zabrać wszędzie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Troche tu, troche tam...

Domyślnie

Witam.
    Ja również podzielam zdanie przedmówców i polecę (o zgrozo!) canona 490/495. W tej cenie nic lepszego się nie dostanie.
    kupiłem go żonie i przyznam-zdjęcia robi całkiem przyzwoicie jak na sprzęt kupiony na promocji w markiecie za 199plnów.
    Fujik av100 niestety przegrał w przedbiegach za błędy w oprogramowaniu i prądożerność-pomimo całego mojego szacunku do tej marki, czego przejawem jest posiadanie S5 Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Walek Zobacz posta
    Znalazłem jeszcze nowego s90 za 270 euro. LX5 kosztuje 380. Ciekaw jestem czy różnica jest warta tych 110 euro?? Dodam, że filmy w ogóle mnie nie interesują... im więcej czytam tym gorzej Panas ma jaśniejszy obiektyw i nieco szybszy AF, Canon jest b.uniwersalny, ma trochę wyższe użyteczne ISO i można go zabrać wszędzie.
    Jak Cię filmy nie interesują to poszukaj LX3 (kilka setek PLN tańszy od LX5), bo LX5 to to samo tylko ma "przedłużony" obiektyw i poprawione filmowanie (oba mają HD).

Canon nie ma stopki pod zewnętrzną lampkę. LX też można zabrać wszędzie...

PS
    To niby* lepsze wysokie ISO w canona jest kompensowane jaśniejszym obiektywem w LX.

*) bo przy obróbce RAWa różnicy nie ma (tyczy wszystkich konkurentów tzn. XZ-1, LX3/5, EX-1 czy S90/95)
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 25-05-2011 o 15:45

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów