Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Kredyt 20tys - w jakim banku?

Mam pytanie dot. wyboru banku. Jestem na etapie zakupu działki budowlanej, mam trochę gotówki, ale na całość brakuje jakies 20 - 25 tys. A że okazja jest kupić teraz więc muszę w miarę szybko miesiąc góra 2 (więcej właściciel działki nie będzie czekał) kredyt na brakującą część.

Więc założenia są takie - kredyt w kwocie 20 - 25 kPLN
    Mogę przeznaczyć na raty miesięczne w granicach 1000 - 1200 zł
    Chciałbym przy tych założeniach spłacić najszybciej jak się da (a więc z opcją wcześniejszej spłaty - ale aby ta opcja nie kosztowała fortuny)

Jedno ważne ale - moja umowa o pracę kończy mi się we wrześniu 2012 (o ile nie zmienię pracy to na tzw. 99,99% umowa zostanie mi przedłużona).
    Żona pracuje, ale ma w umowie wpisaną najniższą krajową (taka polityka firmy) więc wiadomo - zdolności kredytowych za dużych to ona nie ma, aby dostać kredyt - no chyba że się mylę?

poradźcie w jakim Banku wziąć kredyt, aby było w miarę tanio i solidnie, i bez niespodzianek w przypadku nagłej mojej niezdolności kredytowej (wiadomo w życiu różnie bywa, więc trzeba brać wszystkie ewentualności)
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-03-2011 o 13:27 Powód: orto. ("wziąść", "przydłużona", "podadźcie")

Domyślnie

W pierwszej kolejności można spróbować brać kredyt , gdzie masz konto .

Domyślnie

Wiem, znam, ale chciałbym poznać inne możliwości. Konto mam w Inteligo (jakieś 5 lat) i tam mam założoną lokatę na której znajduje się pozostała kwota na zakup.

Domyślnie

to najlepiej tam - bo wszystko o Tobie wiedza. W innych bankach wezmą pod uwagę Twoja umowe o prace i to że się kończy w 2012, dołoza pensję żeony i powiedza - papa Albo trzasna takie odsetki i dodatkowe zabezpieczenia ze nie będzie się to opłacało.
    Więc lepiej w banku macierzystym.

Domyślnie

Jak masz w Inteligo to niewesoło. Pamiętam jak mój ojciec starał się w Inteligo o linię debetową na 3 tysiące. Przy tych zarobkach co miał spokojnie w innych bankach przyjęliby go z ucałowaniem pierścienia. W Inteligo, mimo około 5-letniej współpracy ojciec-bank, regularnych przelewach od pracodawcy na konto... wniosek o debet został odrzucony. Dostał w 24 godziny kredyt w Lukasie, bez problemów. Nie wiem jak wygląda teraz polityka Inteligo, ale wtedy wyglądało to tak, że: płać, rób przelewy, gromadź u nas na koncie kasę, ale nie spodziewaj się od nas, że ci coś pożyczymy. Dziwne, ale taki był stan faktyczny. Nie polecam.

P.S. W innych bankach dadzą Ci kredyt, ale nie na dłużej niż do września 2012.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-03-2011 o 13:48 Powód: nie mnożymy...
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Domyślnie

Czyli że jest szansa że w Banku macierzystym nie popatrzą na umowę że wygasa w 2012 we wrześniu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Jedno ważne ale - moja umowa o pracę kończy mi się we wrześniu 2012 (o ile nie zmienię pracy to na tzw. 99,99% umowa zostanie mi przedłużona).
    Napisz pismo do szefa, żeby Ci przedłużyli umowę opisz co i jak.
    W mojej firmie przeszło.

Domyślnie

A próbowałeś załatwić kredyt przez Open Finance?? Ja jak szukałem kredytu na mieszkanie to korzystałem z ich usług, i jestem bardzo zadowolony. Chodząc sam po bankach w żadnym nie dostałem warunków zbliżonych to tych jakie załatwił mi kolo z OF.
    NIkon D3000

Domyślnie

Jak potrzebowałem gotówkę to w moim macierzystym banku (mbank) uwzględnili historię wpływów na konto i szybko uruchomili linię kredytową. Polecam. Miesięcznie płacę odsetki i tyle kapitału ile mam ochotę. Warto rozważyć taki limit, zamiast kredytu.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

W takim razie na 1 ogień idzie rozmowa w banku gdzie mam konto z lokatą, a w 2 kolejności OF. Jak nie wyjdzie to się będę potem martwił

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów