Szukaj
po pierwsze jak by ci w połowie sesji padł kingston to byś wiedział dla czego nie ta firma, a co do pojemnosci to to że dla ciebie 512 wystarcza to nie oznacza że wystarczy wszystkim. Nie zawsze jest czas na zabawę ze zgrywaniem karty na dysk przenośny. I tutaj przydają się szybkie karty. 1GB lexar'a 4x zrzuca mi około 6-8 minut. SanDisc'a ultraIII zrzuca się w niecałe dwie minuty. To jest różnica
D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||
Są karty Pretec'a 133MB/s i Goodram 150MB/s.
Kingstonowi - dziękujemy
rozumiem, ze nikt nie odpowiada bo sami nie wiecie po co kupujecie karty 4GB lub większe?
Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4
też mnie to zastanawia po co takie wielkierozumie jak ktoś dużo śmiga po świecie ale większośc kisi się w swoich mieścinach
![]()
PRETEC cheatach 133x 1giga formatuje sie w ciągu 3 sekundtak dodam od siebie
Zabierasz się do sesji z jedną kartą?
Posiadam kilka różnych kart i ileś tam miałem. Różne, różniste i do tej pory najlepiej sprawuje się "no name" (bo jest jedna). Z dwóch sandysków jeden padł. Dwa kingstony działają już od dłuższego czasu bez zająknięcia. Kingston to "best of" napewno nie jest, ale daleki byłbym od stwierdzenia że mu dziękujemy.
pozdrawiam Krzysiaczek
Po pierwsze nie wyobrażam sobie pracować na wolnych kartach, przy 133x masz prawie nieograczone możliwości robienia zdjęć w serii, a 1 Gb kartę zgrywam minutę i 30s, a nie 8 minut, a po drugie jak usłyszałem, że masz tylko 512kb pamięci, no to sorry, ale się obśmiałem. Widocznie nie wiesz co tracisz nie robiąc zdjęć w Nefach.
Gdybym miał taką kartę tydzień temu na studniówce, to mógłbym zrobić dokładnie 37 zdjęć (matryca 10Mp i Nef+Jpg), a zrobiłem ich 1200, to sobie policz jaki zapas kart musiałem mieć i odpowiedz sobie na pytanie "PO CO KOMU 4GB na raz?)". O zgrywaniu mowy nie było, bo nie miałem czasu nawet na papierosa. Ja rozumiem, że nie wszyscy robią tak duże "sesje", no ale 37 zdjęć to trochę przesada. Ale nawet robiąc w jpg to dużo za mało.
Pozdrawiam
PS. Jak będziesz sprzedawał sprzęt, to chętnie się zainteresuje, bo pewnie po dwóch latach będzie jak nowy, sądząc po ilości zdjęć.
D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410
Skontaktuj się z nami