Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35
    queen
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSC Zobacz posta

JA TEŻ NACIĄŁEM SIĘ NA SPRZEDAJĄCEGO NA ALLEGRO O NICKU PORWIT - NIE POLECAM GO A WRĘCZ ODRADZAM...
    Bo PORWIT to jednoosobowa firma i gość sobie nie radzi emocjonalnie i psychicznie A marketing i rozmowa z klientami u niego jest na poziomie parteru. ODRADZAM!

Domyślnie

a mnie ciekawi inny fakt związanymi z kartami pamięci

MAm nikona d70a, sam mam kartę 512 mb - najtanszy i najwolniejszy kingston, PO co kupować do tego aparatu szybką kartę? Jedyna zalet widze w predkosci kopjowania danych, jest cos poza tym?

(jak dla mnie rozmiar 512 mb to wystarczająco bez ZADNEGO problemu na jpgi (jpeg fine) - ok 165 fotek a na rawy tez - ok 85. Ewentualnie 1gb do rawów ale to juz ,,full wypas" PO CO KOMU 4GB na raz?)

JA TEŻ NACIĄŁEM SIĘ NA SPRZEDAJĄCEGO NA ALLEGRO O NICKU PORWIT - NIE POLECAM GO A WRĘCZ ODRADZAM...
    po pierwsze jak by ci w połowie sesji padł kingston to byś wiedział dla czego nie ta firma, a co do pojemnosci to to że dla ciebie 512 wystarcza to nie oznacza że wystarczy wszystkim. Nie zawsze jest czas na zabawę ze zgrywaniem karty na dysk przenośny. I tutaj przydają się szybkie karty. 1GB lexar'a 4x zrzuca mi około 6-8 minut. SanDisc'a ultraIII zrzuca się w niecałe dwie minuty. To jest różnica
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

queen
    Gość

Domyślnie

Są karty Pretec'a 133MB/s i Goodram 150MB/s .

Kingstonowi - dziękujemy

Domyślnie

rozumiem, ze nikt nie odpowiada bo sami nie wiecie po co kupujecie karty 4GB lub większe?
    Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4

Bonzo
    Gość

Domyślnie

też mnie to zastanawia po co takie wielkie rozumie jak ktoś dużo śmiga po świecie ale większośc kisi się w swoich mieścinach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez queen Zobacz posta
    Są karty Pretec'a 133MB/s i Goodram 150MB/s .

Kingstonowi - dziękujemy

Mala poprawka. To nie 133 Mb/s tylko 133x. To x to 150 kb/s, 133x daje w prostym rachunku 20MB/s

Moje pytanie:
    Czy karta Goodram x80 wystarczy do zdjec seryjnych i nie spowoduje zapchania sie bufora za szybko(D70s) Czy bedzie te 3kl/s
    >>> Pozdrawiam <<<

Domyślnie

PRETEC cheatach 133x 1giga formatuje sie w ciągu 3 sekund tak dodam od siebie

queen
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Igorsky Zobacz posta
    Mala poprawka. To nie 133 Mb/s tylko 133x. To x to 150 kb/s, 133x daje w prostym rachunku 20MB/s

Moje pytanie:
    Czy karta Goodram x80 wystarczy do zdjec seryjnych i nie spowoduje zapchania sie bufora za szybko(D70s) Czy bedzie te 3kl/s
    Jak najbardziej . Mea culpa.
    Goodram x80 działa w serii znakomicie! W ogóle działa bezproblemowo, w szczególnosci z przygodami z Kingstonem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KJO Zobacz posta
    po pierwsze jak by ci w połowie sesji padł kingston to byś wiedział dla czego nie ta firma.
    Zabierasz się do sesji z jedną kartą?
    Posiadam kilka różnych kart i ileś tam miałem. Różne, różniste i do tej pory najlepiej sprawuje się "no name" (bo jest jedna). Z dwóch sandysków jeden padł. Dwa kingstony działają już od dłuższego czasu bez zająknięcia. Kingston to "best of" napewno nie jest, ale daleki byłbym od stwierdzenia że mu dziękujemy.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

a mnie ciekawi inny fakt związanymi z kartami pamięci

MAm nikona d70a, sam mam kartę 512 mb - najtanszy i najwolniejszy kingston, PO co kupować do tego aparatu szybką kartę? Jedyna zalet widze w predkosci kopjowania danych, jest cos poza tym?

(jak dla mnie rozmiar 512 mb to wystarczająco bez ZADNEGO problemu na jpgi (jpeg fine) - ok 165 fotek a na rawy tez - ok 85. Ewentualnie 1gb do rawów ale to juz ,,full wypas" PO CO KOMU 4GB na raz?)
    Po pierwsze nie wyobrażam sobie pracować na wolnych kartach, przy 133x masz prawie nieograczone możliwości robienia zdjęć w serii, a 1 Gb kartę zgrywam minutę i 30s, a nie 8 minut, a po drugie jak usłyszałem, że masz tylko 512kb pamięci, no to sorry, ale się obśmiałem. Widocznie nie wiesz co tracisz nie robiąc zdjęć w Nefach.
    Gdybym miał taką kartę tydzień temu na studniówce, to mógłbym zrobić dokładnie 37 zdjęć (matryca 10Mp i Nef+Jpg), a zrobiłem ich 1200, to sobie policz jaki zapas kart musiałem mieć i odpowiedz sobie na pytanie "PO CO KOMU 4GB na raz?)". O zgrywaniu mowy nie było, bo nie miałem czasu nawet na papierosa. Ja rozumiem, że nie wszyscy robią tak duże "sesje", no ale 37 zdjęć to trochę przesada. Ale nawet robiąc w jpg to dużo za mało.
    Pozdrawiam

PS. Jak będziesz sprzedawał sprzęt, to chętnie się zainteresuje, bo pewnie po dwóch latach będzie jak nowy, sądząc po ilości zdjęć.
    D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów