Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: cokin

Domyślnie

Z tego co pamiętam, to przy różnych średnicach szkła dobrze było stosować różne filtry - najlepsze efekty osiągało się oczywiście przy tych większych szkłach. Mój kumpel odwodził mnie od zakupu jakiegoś grada, bo mówił, że prawie nie ma różnicy - miał chyba coś z 58mm, ja założyłem to samo na 72 i było super. Co do uchwytu - warto oryginał, co do pierścieni - IMHO nie ma sensu. Swego czasu miał zamienniki człowiek na giełdzie w Stodole - dawno nie byłem, ale na sali po prawej stronie - sprzedaje też dyfuzory i softboksy własnej roboty na lampy. Miałem oryginały i podróby i różniły się tylko wygrawerowaną średnicą na oryginałach i napisem "made in france"

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

zakładnie systemu P do szkieł 52 i miejszych to raczej kiepski pomysł, choć niewatpliwie się da od 48 do 82...imho powinno się go używać od 55 do 77, poniżej 55 system A, zaś powyżej 77 już systemy profi...osobiście nie mam filtór z przejściem hard bo nie mieszkam nad morzem, a tylko tam (oraz na jakichś równinach bezdrzewnych) da się te filtry wykorzystać...kupuję wyłącznie wersje light, a jak nie ma to soft
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów