Transmiter WT-1/1A, czy ktoś mial doczynienia z czymś takim i jak mu się to sprawdzalo, chodzi mi glównie o szybkość przesylu danych. No i drugie pytanie dlaczego WT-2/2A jest lepszy?
Szukaj
Transmiter WT-1/1A, czy ktoś mial doczynienia z czymś takim i jak mu się to sprawdzalo, chodzi mi glównie o szybkość przesylu danych. No i drugie pytanie dlaczego WT-2/2A jest lepszy?
aparaty i obiektywy
Jedna bardzo istotna różnica WT-2 pracuje w standardzie 802.11b/g czyli do 54Mbps, WT-1 pracuje tylko w starszym, wolniejszym standardzie 802.11b czyli 11Mbps - większość urządzeń typu access pointy pracuje w obydwu pasmach, więc wybrałbym WT-2 - przy spadku siły sygnału prędkość połączenia jest ograniczana, więc lepiej mieć np. połowę z 54Mbps niż z 11![]()
z tym tylko, że WT-1 można kupić za 700 zl a WT-2 za min 3ooo zl. Czy różnica jest aż tego warta
aparaty i obiektywy
jesli zalezy Ci na szybkosci to jest warta
zalozmy ze masz RAW 10-12MB... to roznica przy takiej wielkosci plikow jest KOLOSALNA. przy 11mbps uzyskasz transfer w granicach 600kb/s. Chyba w WT nie bedzie sie to roznilo od standardowych kart wifi.
侍
MI wychodzi 7 sekund z hakiem przy 11Mbit/s i niecałe 1,5 sekundy przy 54 Mibt/s
Skąd ta różnica?
Prędkości przesyłu podane są w megabitach na sekundę, a rozmiar pliku podałeś w megaBajtach. 1 bajt = 8 bitów![]()
Ale to przy 100% sile sygnału, im słabszy sygnał, tym mniejsza prędkość, poza tym 802.11g ma lepsze algorytmy kompresji danych, więc pozornie 4-krotna różnica prędkości dość często osiąga nawet 10-15 razy!
7 sekund jest jeszcze wartością do przyjęcia, nie ukrywam, że transmiter potrzebny jest mi dość okazjonalnie, więc 700 zl jestem w stanie wydać na taki kaprys. A 3000zl wolę wydać już na coś bardziej konkretnego.
W studiu korzystalem dotychczas z kabla USB, co dość mocno mnie ograniczalo. Dzięki za obrazowe wyjaśnienie.
aparaty i obiektywy
no dobra, ale 11mbs dzieli sie na up i down link. W praktyce nie wyjdzie 11mbs w jedna strone.
侍
Skontaktuj się z nami