Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie sens malego obrazka

Przegladalem wlasnie zapasy me, filmu, i nasunela mi sie owa mysl powyzej Zawsze mowilem sobie ze uzywam malego obrazka tylko z dwoch powodow, pierwszy to Noctilux a nr.2 to Fuji Neopan 1600, jako ze oba nie wystepuja w zadnym innym formacie. Noctiluxa sprzedalem jakis czas temu, Neopana 1600 zostalo mi pare rolek - stad i mysl owa sie pojawila. Jaki jest jeszcze sens uzywania 35mm jesli pominac wielkosc aparatu, ktora nie ma dla mnie wielkiego znaczenia ? Mam chyba najlepsze lustro jakie istnieje oraz dwa swietne szkla w komplecie (w tym jedno cudne) a nie moge sie pozbyc mysli ze nie warto tego trzymac, aby pozbyc sie i skupic na srednim i wielkim.

Ktos chetny do odwiedzenia mnie od tego, argumentem siakims ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Przegladalem wlasnie zapasy me, filmu, i nasunela mi sie owa mysl powyzej Zawsze mowilem sobie ze uzywam malego obrazka tylko z dwoch powodow, pierwszy to Noctilux a nr.2 to Fuji Neopan 1600, jako ze oba nie wystepuja w zadnym innym formacie. Noctiluxa sprzedalem jakis czas temu, Neopana 1600 zostalo mi pare rolek - stad i mysl owa sie pojawila. Jaki jest jeszcze sens uzywania 35mm jesli pominac wielkosc aparatu, ktora nie ma dla mnie wielkiego znaczenia ? Mam chyba najlepsze lustro jakie istnieje oraz dwa swietne szkla w komplecie (w tym jedno cudne) a nie moge sie pozbyc mysli ze nie warto tego trzymac, aby pozbyc sie i skupic na srednim i wielkim.

Ktos chetny do odwiedzenia mnie od tego, argumentem siakims ?
    Co chwilę nowe rewelacje.
    A kto jeszcze niedawno zabijał bokehem testując szkła PO SPRZEDAŻY NOCTILUXA (komu, nie będę palcem wskazywał ) w celu znalezienia optimum do Arii aby mieć sprzęt do wożenia na codzień w schowku samochodowym?
    I kto owo optimum znalazł?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Co chwilę nowe rewelacje.
    A kto jeszcze niedawno zabijał bokehem testując szkła PO SPRZEDAŻY NOCTILUXA (komu, nie będę palcem wskazywał ) w celu znalezienia optimum do Arii aby mieć sprzęt do wożenia na codzień w schowku samochodowym?
    I kto owo optimum znalazł?
    Hehe, wszystko to prawda, ale realia sie nieco zmienily To prawda ze skompletowalem najlepszy moim skromnym zestaw 35mm (do moich bokehowych potrzeb) i ze owszem, miesci sie w schowku ale lezy sobie i tyle z tego Jak mieszkalem w NYC latalem po ulicach robic zdjecia zyciu, ale prawda jest taka ze od momentu jak przeprowadzilem sie do PL nie zrobilem chyba nawet pieciu ulicznych zdjec w miare dobrych, wiec tak sobie tylko lezy nieuzywany Jako ze skupiam sie w sumie juz tylko na foceniu ludzi, ale planowanym, rozmiar aparatu nie jest dla mnie wazny juz.

Jak zabrac Noctiluxa i Neopana 1600 to sredni format oferuje mi wiecej wszystkiego co lubie - bokeh, plytka GO, plastyke sredniego, ta piekna trojwymiarowosc. Mysle tak na glos, na forum, bo byc moze zapominam o czyms waznym - sprzedac jest latwo, a potem zalowac Co pare glow to nie jedna wiec

Domyślnie

sredni format oferuje mi wiecej wszystkiego co lubie - bokeh, plytka GO, plastyke sredniego, ta piekna trojwymiarowosc.
    zaczynasz sie powtarzac hehe w takim wypadku wydaje sie, ze decyzja juz podjeta
    regulamin

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    zaczynasz sie powtarzac hehe w takim wypadku wydaje sie, ze decyzja juz podjeta
    Hehe, nie chce pochopnie zdecydowac aby potem nie zalowac Liczylem ze ktos wyskoczy z jakims swietnym powodem o ktorym nie pomyslalem sam, ale cisza jak na razie

Domyślnie

Hehe, nie chce pochopnie zdecydowac aby potem nie zalowac Liczylem ze ktos wyskoczy z jakims swietnym powodem o ktorym nie pomyslalem sam, ale cisza jak na razie
    Ja Ci już świetny powód w PM wysłałem.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Dla mnie mały obrazek ma przewagę wagi i rozmiarów, ale ja się stosunkowo często wożę po różnych krainach na różne sposoby i targanie jakiegokolwiek średniaka odpada. Co więcej, jestem bliski dojścia do optimum: puszka i dwie stałki na dany wyjazd.
    Skoro odpada argument rozmiarów, to nie ma sensu się męczyć. Większe formaty są znacznie ciekawsze.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Noctiluxa miałeś sobie odkupić. To było jak 2x2=4.
    Snoblesse oblige:

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Noctiluxa miałeś sobie odkupić. To było jak 2x2=4.
    Kiedys, jak mi sie trafi takowy w dobrej cenie zapewne tak, nadal uwazam ze to najlepszy obiektyw jaki uzywalem - a uzywalem niemalze wszystko co interesujace, wiec ....................... Ale to osobny temat, wtedy znow maly obrazek bedzie mial sens - na razie zastanawiam sie nad obecna sytuacja i poza rozmiarem zestawu zadna inna przewaga nie przychodzi mi do glowy

P.S. - kurde, nie pomyslalem bo bedac u Ciebie moglem zrobic porownanie malego obrazka ze srednim, ktorego zawsze bylem ciekaw A Ty masz szklo idealne do tego porownania - 40 1.4 no coz...

Domyślnie

Next time...
    40/1.4 jest idealniejsze od 35/1.4 i 50/1.0?
    Snoblesse oblige:

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów