Witam,
Myśląc o bezlusterkowcu, jak o przyszłym systemie i biorąc pod uwagę obecne obiektywy, lampy i te zaplanowane, które już się w necie ukazują to co ma większy sens: Samsung NX czy Sony NEX?
Szukaj
Witam,
Myśląc o bezlusterkowcu, jak o przyszłym systemie i biorąc pod uwagę obecne obiektywy, lampy i te zaplanowane, które już się w necie ukazują to co ma większy sens: Samsung NX czy Sony NEX?
NX
I były NX-a![]()
NX,
piszę jako posiadacz NEX i 16mm.
Jak patrzę na plaszczaki 20, 30 i 16mm oraz ich ceny (niskie) to mi ślinka cieknie.
Generalnie Soniak z 16mm jest całkiem fajny (bo za 999zł), nawet pomimo bryndzy w rogach.
Niestety szkieł typu 20, 30 u Sonego szybko nie będzie (tanio i płasko). Pewnie będzie wypasiony Zeiss 25mm - niepłaski i nietani. Ja poczekam na niego bo komplet 16+25 by mnie w 100% zadowolił.
Nie wiem jak w NX ale w NEX akumulator to porażka, druga porażka to brak "normalnej" stopki pod lampę zew. No i jak znam życie (Sony) - jak już pojawi się EVF to nie będzie pasował do NEX-3![]()
ja jako posiadasz NEXa jestem z niego zadowolony. !6mm na 2.8 mydło kompletne ale ogólnie jako małe pstrykadełko jest fajnyIno czekam na jakiś jasny słoik do niego i będę szczęśliwy.
A u mnie na 2.8 lekko mydlany, a na f/4 nawet brzegi są w miarę dobre![]()
może z kompletnym to przesadziłem, bo porównuje z 50,1.4G. Niemniej - fajny maluszek. Czekam tylko na jakieś fajne nalesniki do niego
A naleśników w planach brak.
Za to do samsunga jest rewelacyjny 30/2.0, niezly 20/2.8 i kilka ciekawych w planach.
Skontaktuj się z nami