Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Sony NEX czy Samsung NX

Witam,
    Myśląc o bezlusterkowcu, jak o przyszłym systemie i biorąc pod uwagę obecne obiektywy, lampy i te zaplanowane, które już się w necie ukazują to co ma większy sens: Samsung NX czy Sony NEX?

Domyślnie

NX
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    NX
    napisał posiadacz NEX`a hihihih

Domyślnie

I były NX-a
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

NX,
    piszę jako posiadacz NEX i 16mm.

Jak patrzę na plaszczaki 20, 30 i 16mm oraz ich ceny (niskie) to mi ślinka cieknie.

Generalnie Soniak z 16mm jest całkiem fajny (bo za 999zł ), nawet pomimo bryndzy w rogach.
    Niestety szkieł typu 20, 30 u Sonego szybko nie będzie (tanio i płasko). Pewnie będzie wypasiony Zeiss 25mm - niepłaski i nietani. Ja poczekam na niego bo komplet 16+25 by mnie w 100% zadowolił.

Nie wiem jak w NX ale w NEX akumulator to porażka, druga porażka to brak "normalnej" stopki pod lampę zew. No i jak znam życie (Sony) - jak już pojawi się EVF to nie będzie pasował do NEX-3

Domyślnie

ja jako posiadasz NEXa jestem z niego zadowolony. !6mm na 2.8 mydło kompletne ale ogólnie jako małe pstrykadełko jest fajny Ino czekam na jakiś jasny słoik do niego i będę szczęśliwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    ja jako posiadasz NEXa jestem z niego zadowolony. !6mm na 2.8 mydło kompletne
    Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie mydło jest jedynie w narożach, w centrum nawet na f=2.8 jest ostry. Niestety mydło w rogach pozostaje nawet przy f=8

Domyślnie

A u mnie na 2.8 lekko mydlany, a na f/4 nawet brzegi są w miarę dobre
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

może z kompletnym to przesadziłem, bo porównuje z 50,1.4G. Niemniej - fajny maluszek. Czekam tylko na jakieś fajne nalesniki do niego

Domyślnie

A naleśników w planach brak.

Za to do samsunga jest rewelacyjny 30/2.0, niezly 20/2.8 i kilka ciekawych w planach.
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Uprawnienia umieszczania postów