Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Światynia

Domyślnie

Pomimo, że nie ma nieba jakoś się podoba. Uciąłbym jedynie z lewej to drzewo.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Nieba niestety nie ma bo chmura była nisko a nie chciałem naklejac jakiegos nieba innego .
    A drzewo racja. Nie za bardzo tez wiem jak naprostować trochę to zdjęcie....

Domyślnie

Brak nieba trochę boli, ale przy takiej konwersji nie dyskwalifikuje. Ale ta chmura chyba nie była biała, mogłeś jej trochę zostawić, bo przepalenie trochę razi na czubkach drzew.
    Wyprostowanie to chwila, ale chyba by się przysłużyło temu zdjęciu. I drzewo po lewej zniknie...

Domyślnie

A z ciekawości czym to wyprostować??
    A co do chmury to była jakby mgła (chmura zeszła nisko) widać to na drzewach z prawej strony jak drzewa wchodzą w mleko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    A z ciekawości czym to wyprostować??
    A co do chmury to była jakby mgła (chmura zeszła nisko) widać to na drzewach z prawej strony jak drzewa wchodzą w mleko
    Ja prostuję w PSE7. Ma dosyć ograniczoną funkcjonalność w porównaniu do pełnego PS, ale daje radę jeśli nie ma żadnego przekrzywienia. Oczywiście lepiej jest od razu zrobić proste zdjęcie
    To może tak wyglądać - oczywiście orientacyjnie, na szybko no i z małego pliku.

Skoro to była chmura, to nie była biała, tylko pewnie szara. Miałem podobne problemy gdy też fotografowałem w takiej mgle => tu.

Domyślnie

creep No nieźle wyprostowałeś wygląda lepiej. A co do chmury racja biała nie była chyba pojechałem troche przy obróbce za bardzo z kontrastem.

Uprawnienia umieszczania postów