Close

Strona 87 z 95 PierwszyPierwszy ... 37778586878889 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 942

Domyślnie

Wywołane w (ACR 7.0), profil "Portrait", skadrowane do kwadratu i pomniejszone do 800pix w PS CS6 beta.

D700 | f2.8

Domyślnie

Długo się zastanawiałem, czy nabyć to szkło i w końcu nabyłem Absolutnie nie żałuję. Kilka sampli. Exify zachowane.
    Modelki: moja przyjaciółka i klacz sąsiada
    1.

2.

3.

4.

5. Próba pod ostre światło
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Witajcie!
    No to między innymi przez Was chyba na poważnie zaraziłem się fotografią
    Wcześniej robiłem zdjęcia (najpierw analogową lustrzanką, potem lustrzankopodobnym Panasonicem FZ-50, do niedawna D5000 a od dwóch tygodni D7000), ale od jakiegoś czasu zacząłem się interesować trochę głębiej i chciałbym poprawić swój poziom. Czytam sobie rady z forum nikoniarzy i widzę, że jest tu grupa ludzi, którzy wiedzą o co chodzi i chętnie dzielą się swoją wiedzą!

Na początek proszę o waszą opinię: mam od niedawna obiektyw N50 1.8D i mam subiektywne wrażenie, że z jego ostrością jest raczej kiepsko (zwłaszcza przy dużej dziurze). W porównaniu do N18-200 3.5-5.6 zdjęcia wyglądają na, jak to nazywacie, mydlane. Jako, że oko moje jest mocno niewprawne proszę o Waszą opinię. Zrobiłem zdjęcia karty do sprawdzania BF/FF, można je obejrzeć tu: https://picasaweb.google.com/1048787...eat=directlink

Proszę o konstruktywne rady: czy da się z tym coś zrobić? odesłać do serwisu (body i szkło na gwarancji)? A może mi się tylko wydaje, że jest kiepsko...
    mirongie
    sprzęt znacznie lepszy niż umiejętności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirongie Zobacz posta
    Witajcie!
    No to między innymi przez Was chyba na poważnie zaraziłem się fotografią
    Wcześniej robiłem zdjęcia (najpierw analogową lustrzanką, potem lustrzankopodobnym Panasonicem FZ-50, do niedawna D5000 a od dwóch tygodni D7000), ale od jakiegoś czasu zacząłem się interesować trochę głębiej i chciałbym poprawić swój poziom. Czytam sobie rady z forum nikoniarzy i widzę, że jest tu grupa ludzi, którzy wiedzą o co chodzi i chętnie dzielą się swoją wiedzą!

Na początek proszę o waszą opinię: mam od niedawna obiektyw N50 1.8D i mam subiektywne wrażenie, że z jego ostrością jest raczej kiepsko (zwłaszcza przy dużej dziurze). W porównaniu do N18-200 3.5-5.6 zdjęcia wyglądają na, jak to nazywacie, mydlane. Jako, że oko moje jest mocno niewprawne proszę o Waszą opinię. Zrobiłem zdjęcia karty do sprawdzania BF/FF, można je obejrzeć tu: https://picasaweb.google.com/1048787...eat=directlink

Proszę o konstruktywne rady: czy da się z tym coś zrobić? odesłać do serwisu (body i szkło na gwarancji)? A może mi się tylko wydaje, że jest kiepsko...
    Fajnie, tylko, że to nie temat o 50/1.8D, a o 50/1.8G(AF-S)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Fajnie, tylko, że to nie temat o 50/1.8D, a o 50/1.8G(AF-S)
    To strasznie przepraszam... wkleję gdzieś indziej
    mirongie
    sprzęt znacznie lepszy niż umiejętności

Domyślnie

Kilka sampli D700 i 1,8,dziewczyny bardzo szybko tańczyły,AF daje radę.

D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Domyślnie

Wątek obumiera..? Więc trochę go ruszę.. Oczywiście standardowo już, dwa nudne pstryki z mojej strony. Obydwa na pełnej dziurze - cel jeden, pokazanie bokehu, co by zainteresowani tym szkłem mieli jakiś tam pogląd.

FX @ 1.8 (pomniejszone - nie ostrzone - w SNS Resizerze kolegi pebala)

p.s. Tak, wrzucam moje dzieciaki, a nie portrety studentek. I co?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    Wątek obumiera..? Więc trochę go ruszę.. Oczywiście standardowo już, dwa nudne pstryki z mojej strony. Obydwa na pełnej dziurze - cel jeden, pokazanie bokehu, co by zainteresowani tym szkłem mieli jakiś tam pogląd.

FX @ 1.8 (pomniejszone - nie ostrzone - w SNS Resizerze kolegi pebala)

p.s. Tak, wrzucam moje dzieciaki, a nie portrety studentek. I co?
    Piękne fotki! pozdrawiam, karol osmański

Domyślnie

Jednak zakupię 50mm AF-S 1.8. Miałem na tydzień 50mm 1.4 na śrubokręt.
    na 1.4 mydli jak nie wiem co, pod światło lipa, białe koszule z poświatą.
    Trafiłem na egzemplarz z ewidentnym BF, całe szczęście że go oddam i kupię nówkę AF-S 1.8

Strona 87 z 95 PierwszyPierwszy ... 37778586878889 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów