Close

Strona 74 z 95 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 942

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    A dlaczego w tym wątku? To o innym obiektywie.
    Sprawdź na podglądzie GO jak się domyka przysłona
    Sorry, istotnie ten wątek jest o innym obiektywie, chyba niedoczytałam tytułu. I dzięki za odpowiedź, sprawdziłam jak się przymyka i od 6.3 w górę przysłona jest cały czas przymknięta maksymalnie. A więc wada obiektywu

Domyślnie

FX @ 1.8 + vivid mode

to tak jako przerwa w dyskusji..

Domyślnie

To może i ja się pochwale.Tylko nie bic to moje pierwsze fotki na tym forum
    Przy okazji mam pytanko.Dlaczego po wrzuceniu zdjec na forum zrobily sie takie malo ostre?

Puszka po kawie i dwa słoiki po ogórkach

Domyślnie

Przy okazji mam pytanko.Dlaczego po wrzuceniu zdjec na forum zrobily sie takie malo ostre?
    Na drugi raz:
    - zmniejsz sam zdjęcie do rozmiarów regulaminowych,
    - po zmniejszeniu trzeba podostrzyć,
    - przy wysyłaniu na Imageshack trzeba odznaczyć opcję zmniejszania (niech zachowa oryginalny rozmiar).

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Na drugi raz:
    - zmniejsz sam zdjęcie do rozmiarów regulaminowych,
    - po zmniejszeniu trzeba podostrzyć,
    - przy wysyłaniu na Imageshack trzeba odznaczyć opcję zmniejszania (niech zachowa oryginalny rozmiar).

Pzdr.
    Tak tez zrobilem poza wyostrzeniem po zmniejszeniu.Tylko na kompie wygladalo dobrze dopiero po zaladowaniu na serwer stracilo na jakosci
    Puszka po kawie i dwa słoiki po ogórkach

Domyślnie

To i ja coś dodam. Kupiłem 2 tyg temu 35mm 1,8 i szczerze polecam ten obiektyw do d90. Niedługo będę go chwilę testował na d700 kolegi, ciekaw jestem różnic. Zdjęcie robione z ręki na szybko. Jedno z pierwszych tym obiektywem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kowalmen Zobacz posta
    To i ja coś dodam. Kupiłem 2 tyg temu 35mm 1,8 i szczerze polecam ten obiektyw do d90. Niedługo będę go chwilę testował na d700 kolegi, ciekaw jestem różnic. Zdjęcie robione z ręki na szybko. Jedno z pierwszych tym obiektywem
    Ileż można?! Przeczytaj jeszcze raz tytuł tematu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kowalmen Zobacz posta

lepiej szybko usuń to zdjęcie bo idealnie "podkreśla" duże czoło i duży nos i zniekształcenia twarzy
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Od niedawna testuje sobie tą nową pięćdziesiątkę i ciężko coś złego o niej napisać. Tzn. zacznijmy może od porównania do 35/1.8. Ostrość jest na tym samym poziomie, bokeh w podobnych klimatach ale trochę bardziej "szalony". Af jest troszkę szybszy (zauważalnie) w 50 i cichszy (nie słychać szurania jak w 35). Z D7000 w słabym świetle (mam na myśli bardzo słabe światło) 35 różnie sobie radziła, a przy ostrzeniu na trochę dalsze obiekty (około 5 m) czasami zdarzało się dziwne lekkie mydełko. W 50 na prawdę aparat jak na dopalaczu szybki, celny i niestraszny nam nawet półmrok. Podsumowując byłem bardzo zadowolony z 35/1.8 i jestem mile zaskoczony że nowa 50 choć jest w tej samej cenie jest jeszcze lepsza....

PS. Obiektyw pierwszy z brzegu kupiony i trafiał w punkt bez kalibracji. To samo było przy kupnie 35. W między czasie podpinałem również sigme 85/1.4 i trafiała idealnie. I gdzie ten loteryjny AF d7000??

Strona 74 z 95 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów