Szukaj
Na drugi raz:Przy okazji mam pytanko.Dlaczego po wrzuceniu zdjec na forum zrobily sie takie malo ostre?
- zmniejsz sam zdjęcie do rozmiarów regulaminowych,
- po zmniejszeniu trzeba podostrzyć,
- przy wysyłaniu na Imageshack trzeba odznaczyć opcję zmniejszania (niech zachowa oryginalny rozmiar).
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
To i ja coś dodam. Kupiłem 2 tyg temu 35mm 1,8 i szczerze polecam ten obiektyw do d90. Niedługo będę go chwilę testował na d700 kolegi, ciekaw jestem różnic. Zdjęcie robione z ręki na szybko. Jedno z pierwszych tym obiektywem
Od niedawna testuje sobie tą nową pięćdziesiątkę i ciężko coś złego o niej napisać. Tzn. zacznijmy może od porównania do 35/1.8. Ostrość jest na tym samym poziomie, bokeh w podobnych klimatach ale trochę bardziej "szalony". Af jest troszkę szybszy (zauważalnie) w 50 i cichszy (nie słychać szurania jak w 35). Z D7000 w słabym świetle (mam na myśli bardzo słabe światło) 35 różnie sobie radziła, a przy ostrzeniu na trochę dalsze obiekty (około 5 m) czasami zdarzało się dziwne lekkie mydełko. W 50 na prawdę aparat jak na dopalaczu szybki, celny i niestraszny nam nawet półmrok
. Podsumowując byłem bardzo zadowolony z 35/1.8 i jestem mile zaskoczony że nowa 50 choć jest w tej samej cenie jest jeszcze lepsza....
PS. Obiektyw pierwszy z brzegu kupiony i trafiał w punkt bez kalibracji. To samo było przy kupnie 35. W między czasie podpinałem również sigme 85/1.4 i trafiała idealnie. I gdzie ten loteryjny AF d7000??
Skontaktuj się z nami