E no raczej fakt - skoro to było na stronie Nikona a nie na jakimś prywatnym + był kompletny opis + sample to wydaje mi się, że raczej im się wymsknęło za wcześnie![]()
Szukaj
E no raczej fakt - skoro to było na stronie Nikona a nie na jakimś prywatnym + był kompletny opis + sample to wydaje mi się, że raczej im się wymsknęło za wcześnie![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
ja to musze o tych szkielkach poczytac jeszcze bo zielony jestem , tzn no nie moge tego zrozumiec ze np 50 1.4 kosztuje 1200 zl , a 24 1.4 kosztuje 7k,
a co do tego szkielka 50 1.8 to czekam na cenebo jak bedzie tak do 8 stowek max i bedzie ok z szybkoscia to sie nie zastanawiam i biore
ale jak bedzie kosztowac np 9 stow -1 k to sie nie bedzie opylac ;p bo to juz blisko wtedy 1.4 G
![]()
Tyle że pod względem jasności różnica 1.8 a 1.4 jest wg mnie pomijalnaoczywiście 1.4 jest jaśniejsze ale ilu z nas tego potrzebuje nagminnie i w takim stopniu że ta niewielka różnica pozwoli "przeżyć"?
Po za tym część zdjęć i tak trzeba robić przymkniętym szkłem żeby GO objęła to co ma objąć - kiedyś różnica polegała głównie na bokehu i ogólnym sposobie obrazowania 1.8D vs 1.4D bo różnica jest i to spora - natomiast tutaj po samplach które przez jakiś czas były widać że będzie dosyć kremowo mimo wszystko więc...
Po za tym np dla mnie to ma być support 24-70 na "w razie czego", a jak się okaże szybka to kto wie czy nie zamienię w ogóle![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
jasność jasnością ale nie zapominajmy, że 1,4 po przymknięciu do 1,8 będzie dawać ostry fajny obraz a ciemniejsza wersja będzie w pełni otwarta....
różnicę zapewne będą większe niż tylko jasność. Tak jak jest to z obecnymi wersjami tych obiektywów.
niech pokażą na tych samplach jakieś źródła światła w tle i zobaczymy co warta jest siedmio listkowa przysłona...![]()
D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D
wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna
Tylko, żeby AF-S był szybszy niż w 35/1.8G i 50/1.4G. Wersje śrubokrętowe tych szkieł są szybsze.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami