Close

Strona 65 z 95 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 942

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    .... Najchętniej kupiłbym 50tkę 1.4G ale z tego co czytałem na weselach w ciemnych salach nie daje rady bo to żółw, i tylko dlatego jeszcze jej nie mam...
    No tu Waść herezje prawisz. Na jednym z ostatnich wesel jakie ostatnio fotografowałem PM zafundowała gościom pokaz tancerki egzotyczynej. 50-tka spokojnie dawała radę w trybie AF-C i bez problemu nadążała za dość energicnie poruszającą się tancerką. Dodam, że sala była zbyt jasna. Wszystkie foty trafione w punkt i ostre. Przysłona 2,8. Zresztą często jej uzywam na ślubach w ciemnych salach i nie narzekam.
    Pozdrawiam Grand01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grand01 Zobacz posta
    pokaz tancerki egzotyczynej... sala była zbyt jasna... "
    Nie bardzo rozumiem co oznaczają te stwierdzenia....
    Pokaż jakieś zdjęcia z exifami bo jestem ciekawy....Nie twierdzę że się nie da ale praca na sali tanecznej N50G to męczarnia... Jak napisał kiedyś na tym forum kolega Stock - nieraz ma ochotę ze złości na tempo tego obiektywu rzucić się na wódkę weselną Miałem okazję testować to szkło i dla mnie do dynamicznego reportażu się nie nadaje....

Domyślnie

ja również chętnie zobaczę te fotki, tancerki egzotyczne przeważnie machają rękami i biodrami, stojąc praktycznie w miejscu więc dynamika średnio szybka.. Moja N35 1.8G sobie bardzo średnio radzi jak jest ciemno, a bywają sale tak ciemne że wogóle ciężko nią reportaż zrobić, a 50 1.4G jest podobno jeszcze wolniejsza...

Wrzuć jakieś nefy albo jpegi z 50tki 1.4G na ciemnej sali używanej.
    ;]

Domyślnie

siwyozzman sorki przejęzyczyłem się. Miało być, że sala nie była zbyt jasna. No ale nieważne. W sumie to panowie siwyozzman i Aeon88 macie racje. Szkło najszybsze nie jest. Co do tej tancerki, to fakt zbyt dynamicznie przód tył się nie poruszała, a tylko prawo lewo. Prawdą jest , że do dynamicznego reportażu szkło jest za wolne. Chyba wczoraj pijany byłem że tak gadałem bez sensu .
    Pozdrawiam Grand01

Domyślnie

dlatego trzeba mieć obydwa.

N50 1.4G ma super bokeh, b.dobry kontrast, kolory, obrazowanie, jest bardzo ostry po domknięciu i używalnie ostry na 1.4 czego nie można powiedzieć o wersji 1.4D która na 1.4 robi mydło (wiadomo, są wyjątki). Taka 50tka będzie ok do kościoła, na salę weselną kiedy jest jeszcze jasno, na plener, a jak sie ściemni... zakładamy 50 1.8G która ma takie same parametry obrazowania, też jest ostra, ale sporo szybsza i da radę w ciemnej sali (mam nadzieję ).
    ;]

Domyślnie

Witam!!
    Zadam Pytanie z innej beczki... czy wasze szkła maja taki dziwaczny dziewek AF??jeszcze nie mialem szkiel AFs moze dlatego ten dzwiek jest dla mnie dziwaczny. Jak szklo doostrza to ma dzwiek dziwnie metaliczny (dzwiek nie do okreslenia)... czasem mam wrazenie jakby jakis maly robocik w srodku siedzial (niczym z filmu "pan kleks w kosmosie") :P

P.S. Tak wiem , mam filmy hehe
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kali_69 Zobacz posta
    Kupiłem i ja... I od razu wysyłam do serwisu. Dość duży FF. Robiłem nim dziś zdjęcia głównie na f1.8 i na wyświetlaczu widziałem coś niezbyt ciekawego, ale myślałem, że mała GO to takie niewyraźne, albo za jasne słońce i źle widzę. W domu załamka. Tu jest najlepszy przykład i nie mówcie, że skrajnie niekorzystne warunki, AF-S 18-55 poradziłby sobie bez problemów.
    Reszta gniotów tu http://www.flickr.com/photos/4201632...7627540019374/
    Niestety, ale ja też trafiłem na egzemplarz z dosyć dużym FF... Na szczęscie był zamawiany przez internet, więc od razu zwrot towaru i odstąpienie od umowy zakupu na odległość.

Irytacja tym FF i całą sprawą mocno ostudziła mój początkowy entuzjazm związany z nową 1.8 :/
    Ostatnio edytowane przez pawt ; 31-08-2011 o 09:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    Witam!!
    Zadam Pytanie z innej beczki... czy wasze szkła maja taki dziwaczny dziewek AF??jeszcze nie mialem szkiel AFs moze dlatego ten dzwiek jest dla mnie dziwaczny. Jak szklo doostrza to ma dzwiek dziwnie metaliczny (dzwiek nie do okreslenia)... czasem mam wrazenie jakby jakis maly robocik w srodku siedzial (niczym z filmu "pan kleks w kosmosie") :P

Ja mam taki dziwny dźwięk, takie szuranie połączone z metalicznymi odgłosami w 35/1.8. Ale że szkiełko ładnie trafia, ostrzy etc... więc nie zaprzątam sobie głowy takimi rzeczami

Domyślnie

AF-S w tych szklach jest zrobiony po taniosci. Plastikowe koleczka, ktore hałasuja i ocieraja sie o siebie. Trzeba z tym zyc.
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    Witam!!

ja w swoim 35 1.8G nic takiego nie słyszę. może mi smaru nie poskąpili
    ;]

Strona 65 z 95 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów