Szukaj
Trochę miękko (u Wojtasa lepiej, mimo braku światła), ale być może to kwestia postprocesu.
Jak oceniacie pewność i powtarzalność AF?
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 15-06-2011 o 09:13
Posiadam sprzęt od wczoraj. Zakupiony w FJ. Mogę tylko potwierdzić działanie AF. Na f1.8, f2.0 ostro i powtarzalnie, f3.5 i wyżej również bez zastrzeżeń, pomiędzy jest jednak gorzej (zwłaszcza f2.2 i f2.8 - może to przypadek, bo wszystko z ręki i przy czasach rzędu 1/30, 1/50, tzn. przypadek, że nie np. f2,5). Gorzej nie oznacza jednak źle lub nie do zaakceptowania. Nie jest tak, że miałem kompletne "rozjazdy". Ubytek ostrości jednak zauważalny. Długo się wahałem przed zakupem, bo myślałem, że może być gorzej, ale po tym czego się naczytałem o kłopotach z 35mm, myślę że będę zadowolony. Wyjdzie jak zwykle w praniu. Pozdrawiam.
Wiem, że czasy były deko długie, ale jednak ok. 50 ujęć i ostrość bez zastrzeżeń na wszystkich zdj. z f1.8 i f3.5 oraz jej ubytek przy np. f2.8 jest podejrzany. Może przypadek, chciałbym by tak byłoAF jednak szybki i jeśli nawet nie będzie idealnie ostro jak żyleta, to specjalnie mi nie przeszkadza.
Witam
Mam pytanie do użytkowników tego obiektywu na korpusach DX. Jak wygląda sprawa dystorsji i ostrości na przysłonach powiedzmy od f/8 do f/14? Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś poglądowe zdjęcie, np. mur z cegły itp. Coś co pozwoliłoby ocenić dystorsję i ostrość w całym kadrze.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami