Close

Strona 45 z 95 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 942

Domyślnie

wczoraj pstryknąłem parę zdjęć na Silesia Auto Expo- 50mm 1.8g wydaje mi się zdał mój mało wymagający, amatorski egzamin... fajne szkiełko, af działa sprawnie, na 1.8 jak najbardziej używalny
    pare fotek na f 1.8

3.

4.

5.

obróbka- prosta + wyostrzenie po zmniejszeniu
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Po wczorajszej kilkunastominutowej zabawie - dla mnie bomba. Oby dalej Nikon wypuszczał za podobne pieniądze takie "tanie badziewia" to będę szczęśliwy

Wszystko D700 + 50/1,8G na pełnej dziurze + szybka akcja :

Domyślnie

Trochę miękko (u Wojtasa lepiej, mimo braku światła), ale być może to kwestia postprocesu.

Jak oceniacie pewność i powtarzalność AF?
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 15-06-2011 o 09:13

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Taki szybki, domowy test na bokeh i celnośc AF. Zdjęcia z ręki, dlatego kadry nieco się różnią.
    W weekend mam nadzieję potestować szkoło w bardziej naturalnych warunkach.

Domyślnie

Posiadam sprzęt od wczoraj. Zakupiony w FJ. Mogę tylko potwierdzić działanie AF. Na f1.8, f2.0 ostro i powtarzalnie, f3.5 i wyżej również bez zastrzeżeń, pomiędzy jest jednak gorzej (zwłaszcza f2.2 i f2.8 - może to przypadek, bo wszystko z ręki i przy czasach rzędu 1/30, 1/50, tzn. przypadek, że nie np. f2,5). Gorzej nie oznacza jednak źle lub nie do zaakceptowania. Nie jest tak, że miałem kompletne "rozjazdy". Ubytek ostrości jednak zauważalny. Długo się wahałem przed zakupem, bo myślałem, że może być gorzej, ale po tym czego się naczytałem o kłopotach z 35mm, myślę że będę zadowolony. Wyjdzie jak zwykle w praniu. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregolikus Zobacz posta
    Posiadam sprzęt od wczoraj. Zakupiony w FJ. Mogę tylko potwierdzić działanie AF. Na f1.8, f2.0 ostro i powtarzalnie, f3.5 i wyżej również bez zastrzeżeń, pomiędzy jest jednak gorzej (zwłaszcza f2.2 i f2.8 - może to przypadek, bo wszystko z ręki i przy czasach rzędu 1/30, 1/50, tzn. przypadek, że nie np. f2,5). Gorzej nie oznacza jednak źle lub nie do zaakceptowania. Nie jest tak, że miałem kompletne "rozjazdy". Ubytek ostrości jednak zauważalny. Długo się wahałem przed zakupem, bo myślałem, że może być gorzej, ale po tym czego się naczytałem o kłopotach z 35mm, myślę że będę zadowolony. Wyjdzie jak zwykle w praniu. Pozdrawiam.
    Jeśli chcesz żyletę przy czasach 1/30-1/50 to powodzenia.Możesz mieć chwyt Pudziana ale delikatne poruszenie przy ogniskowej 50mm będzie widoczne.Stąd pewnie ta gorsza ostrość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Trochę miękko (u Wojtasa lepiej, mimo braku światła), ale być może to kwestia postprocesu.
    Dokładnie. Ledwo co wyostrzam w LR, a szkło jest ostre jak diabli

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Jak oceniacie pewność i powtarzalność AF?
    Bardzo dobrze - właśnie to przeważyło u mnie na korzyść tego szkła nad 1,4 gdzie w moim przypadku nie miałem żadnej pewności, niestety...

Domyślnie

Wiem, że czasy były deko długie, ale jednak ok. 50 ujęć i ostrość bez zastrzeżeń na wszystkich zdj. z f1.8 i f3.5 oraz jej ubytek przy np. f2.8 jest podejrzany. Może przypadek, chciałbym by tak było AF jednak szybki i jeśli nawet nie będzie idealnie ostro jak żyleta, to specjalnie mi nie przeszkadza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    Bardzo dobrze - właśnie to przeważyło u mnie na korzyść tego szkła nad 1,4 gdzie w moim przypadku nie miałem żadnej pewności, niestety...
    Nie miałes pewności co do ustawienia ostrości tak? Możesz rozwinąć? Porównywałeś trafność AF 1,4G do 1,8G?

Domyślnie

Witam

Mam pytanie do użytkowników tego obiektywu na korpusach DX. Jak wygląda sprawa dystorsji i ostrości na przysłonach powiedzmy od f/8 do f/14? Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś poglądowe zdjęcie, np. mur z cegły itp. Coś co pozwoliłoby ocenić dystorsję i ostrość w całym kadrze.

Pozdrawiam

Strona 45 z 95 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów