Close

Strona 38 z 85 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 942

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Oczywiście. To, że bokeh się mi nie podoba nie znaczy, że 50/1,8 G jest zły. Dobrze, że jest. 35/2 G poproszę w jakości owej 50-ki to przyda się mi bardziej.
    No myślę, że tego to się nie doczekamy ( a szkoda.. bo nie każdy potrzebuje drogiej 1.4), ale może wypuszczą 85 1.8G w takim wydaniu jak ta 50 (nie mówię tu o obudowie), to chętnie dla AF-Su wymienię..

Domyślnie

7 listków przysłony ? Bokeh tragedia.
    skąd przekonanie, że bokeh zalezy od ilości listków przysłony? Generalnie widac to na źródłach światła i odblaskach, przy przymknietym szkle.
    Na otwartej dziurze, a tak najczęsciej pracuja bokehożercy listki przysłony nie mają znaczenia wcale.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-06-2011 o 20:44
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    skąd przekonanie, że bokeh zalezy od ilości listków przysłony? Generalnie widac to na źródłach światła i odblaskach, przy przymknietym szkle.
    Na otwartej dziurze, a tak najczęsciej pracuja bokehożercy listki przysłony nie mają znaczenia wcale.
    Skąd przekonanie, że tak uważam ?
    Zapytałem najpierw o ilość listków przysłony a potem wyraziłem moje odczucie w stosunku do bokeh z nowej 50-ki. Mimo wszystko i tak uważam, że dla mnie to najlepsza obecnie 50-ka Nikona.

PS.Nadal czekam na FXową AF-S 35/2. Marzenia się spełniają.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Skąd przekonanie, że tak uważam ?
    Tak sformułowane zdanie:
    7 listków przysłony ? Bokeh tragedia.
    Zasugerowało mi, że opinie o bokehu to twój wniosek wynikający z policzenia listków przysłony.
    Jeśli nie to OK, peace
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No wiesz - pośrednio jednak też mają znaczenie skoro po przymknięciu widać ich wpływ na obrazek niemniej faktycznie przy pełnej dziurze są generalnie pomijalne ogólnie mnie się po tym co piszecie i pokazujecie szkło mnie się podoba - niemniej faktycznie bokeh bardziej chyba jednak podoba mi sie w 1.4G - nt Sigmy nie mam zdania - niby bardzo dobra, ale jakoś obrazki z niej chyba mniej mi się podobają od tych z N - wybrać 50mm to teraz chyba największy dylemat w systemie N
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Chciałem sobie kupić tę ogniskową na początku, ale że nie było w przystępnej cenie, to zadowoliłem się 35. Hmm... Ta 50 jest szybsza od 35?

Domyślnie

Szybsza.

Domyślnie

no nowa 50 jest szybsza, szkoda ze 35 1.8 nie ma skali odległości jak w tym szkle, ta kropka nowa mnie troche rozbawiła
    D700 + 35 & 85
    D610 + 28 & 50

Domyślnie

Kropka sie przydaje, bo bez patrzenia, po omacku można zakładać szkło na body.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Strona 38 z 85 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów