Szukaj
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-06-2011 o 20:44
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skąd przekonanie, że tak uważam ?![]()
Zapytałem najpierw o ilość listków przysłony a potem wyraziłem moje odczucie w stosunku do bokeh z nowej 50-ki. Mimo wszystko i tak uważam, że dla mnie to najlepsza obecnie 50-ka Nikona.
PS.Nadal czekam na FXową AF-S 35/2. Marzenia się spełniają.
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
No wiesz - pośrednio jednak też mają znaczenie skoro po przymknięciu widać ich wpływ na obrazek niemniej faktycznie przy pełnej dziurze są generalnie pomijalneogólnie mnie się po tym co piszecie i pokazujecie szkło mnie się podoba - niemniej faktycznie bokeh bardziej chyba jednak podoba mi sie w 1.4G - nt Sigmy nie mam zdania - niby bardzo dobra, ale jakoś obrazki z niej chyba mniej mi się podobają od tych z N - wybrać 50mm to teraz chyba największy dylemat w systemie N
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Chciałem sobie kupić tę ogniskową na początku, ale że nie było w przystępnej cenie, to zadowoliłem się 35. Hmm... Ta 50 jest szybsza od 35?
Szybsza.
http://img573.imageshack.us/img573/8513/dsc4207.jpg
no nowa 50 jest szybsza, szkoda ze 35 1.8 nie ma skali odległości jak w tym szkle, ta kropka nowa mnie troche rozbawiła![]()
D700 + 35 & 85
D610 + 28 & 50
Kropka sie przydaje, bo bez patrzenia, po omacku można zakładać szkło na body.
Skontaktuj się z nami