Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Ponte Vecchio

Motorniczy
    Gość

Domyślnie Ponte Vecchio

Ponte Vecchio - Firenze

Oj cos centralnie sie nie chce zamiescic Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 12-04-2011 o 22:57

Domyślnie

Poprawione wstawienie niewiele pomogło. Jaki sens krzywego kadru? Że niby z łodzi? No na bank się miło płynęło niestety już mniej miło się to ogląda.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Nie to nie jest z lodzi a z balkonu.

Domyślnie

Zdjęcie inne niż oklepane pocztówki z tego miejsca, ale niestety w tym wypadku działa to mz na minus - obramowanie jako eksperyment może być, nawet ciekawy efekt, ale niestety to co widać jest mało atrakcyjne, a tak duże pochylenie budynków jeszcze psuje wrażenie. Mocne kolory i kontrasty, moim zdaniem sprawdziłyby się lepiej przy szerszym kadrze lub wyłuskaniu jakiegoś detalu - w tym wypadku tylko wzmacniają wrażenie kadru niezdecydowanego - ni wąsko, ni szeroko.

Domyślnie

Fajne obramowanie i kadr nadają zdjęciu dynamiki. Mzd bez pochylenia zdjęcie byłoby jedynie poprawne. Rozumiem, że ten cień na dole kadru, nie rzuca łódź, która w tych okolicach cumuje ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Fajne obramowanie i kadr nadają zdjęciu dynamiki. Mzd bez pochylenia zdjęcie byłoby jedynie poprawne. Rozumiem, że ten cień na dole kadru, nie rzuca łódź, która w tych okolicach cumuje ?
    Nadanie dynamiki budynkom hmm bardzie "ciekawe" spojrzenie ...
    Mnie się wogóle to nie podoba ot jakiś przypadkowy pstryk.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    To cien budynku na wodzie .

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Nadanie dynamiki budynkom hmm bardzie "ciekawe" spojrzenie ...
    Mnie się wogóle to nie podoba ot jakiś przypadkowy pstryk.
    Calkowicie zaplanowane zdjecie , bylem, widzialem , zrobilem.

Domyślnie

Cytat:
    Napisał Robert_P
    "Nadanie dynamiki budynkom hmm bardzie "ciekawe" spojrzenie ..."

Nie budynkom, jeno zdjęciu, kompozycji, jako całości. Teoretyzując - za dymaniczną uważa się przecież kompozycję, w której wybijają się linie ukośne. Mzd. zdjęcie, o którym rozmawiamy spełnia ten warunek. Niezależnie od takich czy innych definicji i założeń, ja tę kompozycję tak odbieram. Ale to oczywiści tylko moja subiektywna ocena
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 13-04-2011 o 14:40

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów