Szukaj
Fotki mnie osobiście się podobają.
Ale miałbym kilka uwag.
1 i 2 leci leciutko w prawo, zaś trójka w lewo.
1 sprawia wrażenie poruszonej, jakiejś takiej rozmytej.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
1 była robiona z hoya nd3.0 więc te poruszone drzewa i krzaczki moga powodowac złudzenie poruszenia fotki ale raczej tak nie jest...![]()
dzięki![]()
Nie wiem po co zakładałeś ND.
Wody tak czy siak nie rozmyłeś, za to masz poruszoną roślinność.
A nawet jeśli nie jest, to sprawia takie wrażenie.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
robiłem z filtrem i bez filtrata z filtrem miała lepsze kolorki
![]()
Fajne kadry, mnie się podobają.
Widzę, że znalazłeś to miejsce o którym Ci wspominałem, muszę się wybrać tam kurcze tylko czasu niema...
Robert, jak by Ci to powiedzieć.
Szału ni ma.
Pamiętaj, że "memładło" też potrzebuje odpowiedniego światła. Nic to nie da, jak sobie w południe nawdziejesz spawarkę. Zachodu ni jak nie uklecisz z tego.
Jedynka ma zbyt mocno przeładowany kadr. Proponuję bardziej minimalistyczne konstrukcje i kompozycje. Staraj się wypatrzyć jakiś ciekawy motyw, a następnie poprowadzić wzrok potencjalnego widza do niego. Ćwicz oko, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Turawa jest świetnym poligonem na tego typu naukę. Sam tam spędziłem trochę czasu, walcząc ze wszystkim z czym się dało.
Na dwójce i trójce warunki dopisały, ale kadry niestety nie powalają.
Musisz mieć wcześniej upatrzone miejsce i przygotowany motyw, aby spokojnie podejść do prawidłowego zarejestrowania zachodu. I mówię to bazując na własnym doświadczeniu. Zaczyna pięknie świecić, a na niebie spektakl się dziać, a ja biegam jak szalony szukając jakiegoś odpowiedniego punktu zaczepienia. Raczej d... z tego przeważnie wychodzi
.
Pozdrawiam i wytrwałości życzę.
2 fajne jest, pozostale raczej zwyczajne takie...
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami