Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Gospel Rain

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Gospel Rain

Witam
    W niedzielę miałam przyjemność posłuchać kolęd w wykonaniu lubelskiego zespołu Gospel Rain.
    Skorzystałam przy okazji z możliwości zrobienia im kilku zdjęć.
    Wiem, że zdjęcia pozostwaiają wiele do życzenia. Ale wciąż się uczę.
    Do dyspozycji miałam niestety tylko wbudowaną lampę, a w kościele dosyć ciemno było.
    Nie dorobiłam się też jeszcze statywu, więc wszystkie z ręki.
    Będę wdzięczna za każdą krytykę i konstruktywną rade.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Pozdrawiam ciepło

Aga
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Bardzo fajne kadry.
    Mz. sprzęt wykorzystałaś b.dobrze.
    Szum... hmm... mi nie przeszkadza, ale z pewnością możnaby się do tego przyczepić.
    Ogólnie mi się podoba.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Czeeeeeeeeeeeesc
    Jak dla mnie odrobine za duze szumy. Odnosnie 1 to wg mnie leci w prawo:/ i dol bym ucial tak zeby nie bylo widac odsluchow. Na 3 na 1 plan wchodzi ci nieostry mikrofon (z prawiej) i odrywa wzrok od najwazniejszego punktu. Poza tym nie jest zle

PS Kiedy idziemy gdzies na fotki?

Domyślnie

Panowie... Czy wy wogole robiliscie kiedys zdjecia w innych warunkach niz w sloneczny dzien?
    Bo po waszych dwoch komentarzach mozna odniesc takie wrazenie. W kazdym wspomniane szumy... Sprobujcie sfotografowac cokolwiek z takich pomieszczeniach jak hala sportowa, kosciol, szkola, sala wykladowa czy wnetrza hal fabrycznych. Zycze powodzenia, zeby udalo Wam sie zrobic chociaz jedno poprawnie naswietlone zdjecie w "nieszumiacym ISO".
    Mozna nie przepadac za szumami, ale trzeba zrozumiec, ze po prostu niektorych zdjec nie da sie zrobic bez ich towarzystwa. Jak sami zrobicie z 10 tysiecy zdjec na ISO 1600 to sie przyzwyczaicie. Jesli nie -- to nie bedziecie mieli zdjec.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Na piąteczce dobrze widać ide duszy wkłada w spiewanie Pani z mikrofonem. Ladne a szumy jak szumy wada sprzętu a nie cos po czym mozna określic czy zdjęcie jest dobre . Po to jest iso 1600 zeby to czasem wykozystywać. Nie zawsze ,ale jednak w tak trudnych warunkach bardzo się przydaje. 99% zdjęc zrobilem przy iso 200 ale czasem trzeba podciagnac do 1600 , i wtedy chrzanic szumy, liczy sie zawartosc..

Domyślnie

stig wyobraz sobie ze robie robie zdjecia w jeszcze ciemniejszych pomieszczeniach (Hala Sportowa Azoty Puławy, Hala Avii Swidnik) i staram sie unikac szumow, chociazby lekko dopalajac lampa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomK Zobacz posta
    stig wyobraz sobie ze robie robie zdjecia w jeszcze ciemniejszych pomieszczeniach (Hala Sportowa Azoty Puławy, Hala Avii Swidnik) i staram sie unikac szumow, chociazby lekko dopalajac lampa.
    No to ciesz sie, ze za to blyskanie lampa nie wywalil Cie z tej hali sedzia albo komisarz zawodow, lub ze nie dostales w dziob od zawodnikow, ktorych akurat oslepiles podczas jakiejs akcji. Nie ma sie czym chwalic, ze blyskiem lampy przeszkadzasz ludziom w grze. W wiekszosci hal sportowych jest to w ogole nie do pomyslenia (chyba, ze siedzisz sobie na samej gorze trybun).
    Ja osobiscie wole wlaczyc ISO 1600 i wyciagnac w miare normalne czasy, niz roznicowac oswietlenie sceny blyskiem lampy...
    Poza tym -- jak dla mnie -- unikanie szumow wszelkimi srodkami nie jest najszczesliwszym kryterium w robieniu zdjec. Ciekaw jestem jak bys sobie poradzil z tymi szumami, gdybys musial fotografowac gdzies, gdzie lampy uzywac nie wolno...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów