Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Zamojski set

Domyślnie Zamojski set

Proszę o komentarze
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    Nikon plus oczy plus graty

Domyślnie hm

Czyżby aż tak źle?

Domyślnie

1., 2., 5. nie trzymają poziomu. Nie jestem zwolennikiem prostowania wszelkich zbiegów, ale na 1. są one na tyle nieduże, że IMHO można by się pokusić o lekkie podciagnięcie. Na wszystkich kuleje obróbka, można by z nich wyciągnąć więcej, głównie nasycenia i kontrastu. A po kolei, to: 1. trywialna, ani samo miejsce nie powala urokiem, ani światło, ani kompozycja; 2. byłaby nawet-nawet, ale krzywa brama psuje efekt, po rynku lezą raptem 2 osoby – można było chwilunie poczekać, aby przeszły (wiem że nie zawsze się takie duperelki zauważa w czasie robienia zdjęć); 3. i 4. w miarę poprawne (nie licząc wcześniej wspomnianej obróbki); 5. drzewa widzę, czarnobure, a za nimi krzywy kościół – nasz wzrok na żywo ma ciekawą zdolność ignorowania takich przeszkadzajek na drodze do budynku, niestety na zdjęciach wyłazi to beznadziejnie, sama konwersja też jakby bezcelowa, ale z pustego i Salomon nie naleje. Tyle moim zdaniem.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Przepiekna czerwona kamieniczka obok zoltej Pozdrawiam

Domyślnie

Dzięki za krytykę
    Przyznaje się bez bicia że większość moich zdjęć jest zawsze lekko pod kątem (może noga krutsza)
    Pracuję dalej

Domyślnie

Ludzie, naprawdę. Histogram nie gryzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uomatko Zobacz posta
    Ludzie, naprawdę. Histogram nie gryzie.
    Rzeczywiście są takie przepały że w oczy kłuje Radzę robić i oglądać więcej zdjęć, a nie wpatrywać się w histogramy doszukując się Bóg wie czego.

Co do samych zdjęć to poćwicz trochę kadrowanie, bo niektóre elementy na zdjęciach lecą w bok.
    Ostatnio edytowane przez MartinGrey ; 12-04-2011 o 21:43
    Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartinGrey Zobacz posta
    Rzeczywiście są takie przepały że w oczy kłuje Radzę robić i oglądać więcej zdjęć, a nie wpatrywać się w histogramy doszukując się Bóg wie czego.
    Tyle, że będąc na miejscu i widząc na histogramie co jest nie tak, można skorygować co nieco. Samo patrzenie w podgląd po zrobieniu zdjęcia czasami nic nie daje. Bo na tym maleństwie nie widać wszystkiego.

Domyślnie

Ok tu się z Tobą zgodze
    Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1

Domyślnie

Z tymi przepałami to się nie zgodzę, nawet z ciekawości sprawdziłem w photosklepie zapewniam że w miejscach jasnych jest kolor co prawdza bardzo jasny ale jest. Nie wiem jaki kolega mam monitor ale ja mam dobry.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów