Szukaj
Czyżby aż tak źle?
Nikon plus oczy plus graty
1., 2., 5. nie trzymają poziomu. Nie jestem zwolennikiem prostowania wszelkich zbiegów, ale na 1. są one na tyle nieduże, że IMHO można by się pokusić o lekkie podciagnięcie. Na wszystkich kuleje obróbka, można by z nich wyciągnąć więcej, głównie nasycenia i kontrastu. A po kolei, to: 1. trywialna, ani samo miejsce nie powala urokiem, ani światło, ani kompozycja; 2. byłaby nawet-nawet, ale krzywa brama psuje efekt, po rynku lezą raptem 2 osoby – można było chwilunie poczekać, aby przeszły (wiem że nie zawsze się takie duperelki zauważa w czasie robienia zdjęć); 3. i 4. w miarę poprawne (nie licząc wcześniej wspomnianej obróbki); 5. drzewa widzę, czarnobure, a za nimi krzywy kościół – nasz wzrok na żywo ma ciekawą zdolność ignorowania takich przeszkadzajek na drodze do budynku, niestety na zdjęciach wyłazi to beznadziejnie, sama konwersja też jakby bezcelowa, ale z pustego i Salomon nie naleje. Tyle moim zdaniem.
I'm one of those bad things that happen to good people
Przepiekna czerwona kamieniczka obok zoltejPozdrawiam
Dzięki za krytykę
Przyznaje się bez bicia że większość moich zdjęć jest zawsze lekko pod kątem(może noga krutsza)
Pracuję dalej
Ostatnio edytowane przez MartinGrey ; 12-04-2011 o 21:43
Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1
Ok tu się z Tobą zgodze![]()
Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1
Z tymi przepałami to się nie zgodzę, nawet z ciekawości sprawdziłem w photosklepie zapewniam że w miejscach jasnych jest kolor co prawdza bardzo jasny ale jest. Nie wiem jaki kolega mam monitor ale ja mam dobry.
Skontaktuj się z nami