Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Pierwszy błysk.

Co jest nie tak? Mówcie proszę bez ogródek.

Zapraszam.

LED ZEPPELIN

Domyślnie

Szkoda tylko, ze na niebie sie nic nie dzieje... jakos nie ma szczescia do fajnego nieba ostatnio.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Mz. to technicznie bez zarzutu. Kolory też miłe dla oka. Jednakże pytanie było co nie tak? Jestem na NIE z samym kadrem, który to niestety jest mocno oklepany. Falochrony o zachodzie i wschodzie oraz na różnych czasach są mocno eksploatowane i z deczka ograne. Gdyby coś "ekstra" było typu burza w oddali, tudzież Pamela Anderson pośród fal to patrzyłbym z zaciekawieniem. A tak no cóż...to już było nieraz. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez wolnyslimak ; 07-04-2011 o 15:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Mz. to technicznie bez zarzutu. Kolory też miłe dla oka. Jednakże pytanie było co nie tak? Jestem na NIE z samym kadrem, który to niestety jest mocno oklepany. Falochrony o zachodzie i wschodzie oraz na różnych czasach są mocno eksploatowane i z deczka ograne. Gdyby coś "ekstra" było typu burza w oddali, tudzież Pamela Anderson pośród fal to patrzyłbym z zaciekawieniem. A tak no cóż...to już było nieraz. Pozdrawiam.
    Tak, to racja, trudno wyjść ze sztampy w tym temacie. Dzięx.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Technikę mamy opanowaną Andrzeju teraz to szukać nam ciekawych kadrów, co by znalazły uznanie
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

technicznie bdb jest, byłem na tym plenerze i nie mam co pokazać bo było tak jak widać, zabrakło nieba, zamarzł piach, ciezko o ładna fakturę bo zrobiło się - 7C, co o tej porze raczej na wybrzezu się nie zdarza i to na tyle zdjęcie dobre, ale chciałoby się czegoś więcej

Domyślnie

z racji tego, że ostatnio popełniam duuuużo błedów technicznych, więc jeśli by było można i nie jest to żadną tajemnicą to proszę o podanie mi informacji jaka była ustawiona przysłona i jaki czas ?
    oraz czy były użyte jakieś filtry połówkowe ? te niezbędne jak dla mnie informację napewno się przydadzą z góry dziękuje

Domyślnie

Klasycznie, niebo faktycznie specjalnie się nie sprawiło.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertSoul Zobacz posta
    z racji tego, że ostatnio popełniam duuuużo błedów technicznych, więc jeśli by było można i nie jest to żadną tajemnicą to proszę o podanie mi informacji jaka była ustawiona przysłona i jaki czas ?
    oraz czy były użyte jakieś filtry połówkowe ? te niezbędne jak dla mnie informację napewno się przydadzą z góry dziękuje
    Sęk w tym, że same wartości ustawienia aparatu niewiele powiedzą. Ambitne plany wielokrotnego naświetlania ze statywu zazwyczaj kończą się kilkudziesięcioma strzałami z ręki w myśl zasady "na kompie się zobaczy". Czyli fota maksymalnie uśredniona by zapisać zarówno światła jak i cienie. Tym razem też tak było i w zasadzie to co widać to raczej efekt obróbki, której dokładnie nie pamiętam i nie rejestruję, a nie "strzał i jest". Czas 1/30s, f/9. 21mm.

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Klasycznie, niebo faktycznie specjalnie się nie sprawiło.
    No właśnie, to przez Janka, on mnie tam wyciągnął...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    No właśnie, to przez Janka, on mnie tam wyciągnął...
    To wszystko jasne, Jan zawsze jakieś takie niebo zamówi
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów