Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Zielono mi

Domyślnie

im dalej tym lepiej i bardziej się podoba
    nie wiem tyko co w tym towarzystwie robi nr 2
    4 mimo wszystko dużo czytelniejsze od 1 a to dlatego, że ładnie zróżnicowana kolorystycznie
    jak podciągniesz trochę technicznie 3 - będzie rewelacja
    nie znam koloru owada, ale mam wrażenie, że w fotografii jest za dużo żółci
    pokombinuj też z kontrastem

Domyślnie

Witam
    Dziękuję za uwagi. Niestety jestem obecnie skazany na monitor LCD dość pośledniej jakości... odbija się to nieco na prezentowanym materiale

Oba owady to mieszkańcy tropików. Ten na 1, 4 (cały) i 5 to liściec. Dość popularne w hodowli zwierzątko. Na 2 i 3 widać straszyka z gatunku Heteropteryx dilatata. Wyjątkowo agresywny jegomość. Na tylnych odnóżach ma pokaźne kolce, którymi podczas sesji przebił mi skórę do krwi. Niby liściożerny wegetarianin... a potrafi nieźle dokazywać
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Dark wielkie brawa i uznanie ,nie myślaleś o fotografii do atlasów entomologicznych?
    kiedyś się uczyłem z takich atlasów na entomologii ale zdięcia nie wszystkie tam były takiej jakości
    Janeek
    ________
    Pełen SafePaq

Domyślnie

foty super
    D50,D80 kit, 28-80 Nikor, 70-300 Sigma i inne duperele

Domyślnie

4 i 5 imho najladniejsze, na 5 brakuje mi jedynie tego aby glowa miescila sie w GO...

janeek - problem w tym ze jest bardzo malo polskich publikacji nt. entomologii, w pl ta dziedzina nauki jest slabo rozwinieta (mam na mysli entomologie tego typu owadow hodowlanych, a nie kuskowatych, chrzaszczy i innych brzydali zyjacych na polskich polach). Inaczej sprawa ma sie w czechach

Domyślnie

Jak zbiorę więcej materiału foto, prawdopodobnie coś wydamy na uczelni. Raczej będzie to klucz fotograficzny dla studentów, ale kto wie Zważywszy, że moja żona zajmuje się również fotografią makro (notabene, w ciągu tego roku zrobiła spore postępy i może znów się zaloguje na forum ze swoimi pracami) to może zrobimy coś wspónie. Na razie pewne jest tylko to, że we wrześniu w Ogrodzie Botanicznym PAN w Powsinie mamy wystawę poświęconą pająkom. Jakby co, z góry zapraszam
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów