Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Domyślnie

mam 3 dwa lata i tylko raz nie miala zasiegu, gdy zlezlismy na wodospady w lanark. Tam 02 mialo. Poza tym bylo zawsze oki. Na zadupiach, tak jak mowisz, chyba nic nie ma zasiegu.
    Ale w takich miejscach to sie foci, pije, grilla pali...to po co komu tam zasieg? hehehe
    wejsciowka na zamek w edi...ale tam podobno nic nie ma, co by bylo warte chocby funta za wstep...
    Ale przy wejsciu do zamku sa dwa miejsca ciekawe. Sklep z whisky rozniasta oraz /muzeum-pokazowka/ gdzie widac jak sie kilty robi.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

na zamku w Edim sa klejnoty krolewskie, ktore do tej pory nie trafily do Elki na polke Szkoci mocno tego strzega. poza tym bardzo ladny widok jest z morow zamkowych na panorame miasta. pracowalem tam przez rok i zwiedzilem kazda jedna komnate
    ten sklep z whisky to jest MUZEUM gdzie mozna zapoznac sie z historia tej wody, a w podziemiach jest barek gdzie znajduje sie mapa Szkocji i wszystkimi destylarniami. po nacisnieciu guziczka z nazwa na mapie zapala sie lampka i wtedy idzie sie do baru i zamawia nie kazdy wie, ale whisky dzieli sie nie tylko na Single Malt i Blended, ale takze te Single dzieli sie na "wyspiarskie" - produkowane na malych wysepkach - te sa zazwyczaj mocne w smaku i zapachu (Cola Ila, Taliskier, Jura), wschodnie wybrzeze - delikatne w smaku i klarowne (Glenfiddich, Glenmorangie)
    no ale jesli sie chce wiecej o whisky dowiedziec to warto odwiedzic muzeum warto!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    ... Meszki wylaza dopiero pod wieczor.
    To ja chyba jakiś pechowy jestem, bo w tym miejscu

cięły już o 10:15 rano.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Co z tego, skoro bylo warto?!?
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    To ja chyba jakiś pechowy jestem, bo w tym miejscu
    cięły już o 10:15 rano.
    A gdzież to? Ładnie tam i widać ciepło było

Domyślnie

Szkocja jest niezwykle ciekawa i kazdego namawiam na podroz w to miejsce. Bylem kilka razy wciagu ostatnich nasu lat, zima i latem - kazdy wyjazd byl fascynujacy. Zima ma ta zalete ze meszki nie wystepuja.
    - Edynburg jest ciekawy archtektonicznie, Glaskow zapamietalem jako miasto przemyslowe, w obu miejscowi ostro pija
    W Szkocji trzeba miec swoj transport bo inaczej ciezko sie poruszac poza miastem, rower jest mozliwy ale raczej dla wprawionych rowerzystow ze wzgledu na mocne pofaldowanie terenu. Jesli jedziemy na zdjecia to Highland wygrywa zdecydowanie! Stare, czesto opuszczone zameczki i cmentarze z krzyzami Celtyckimi ... klimat nieziemski. Kiedys ten kraj byl duzo gesciej zaludniony stad opuszczone domostwa, Anglicy w swoim czasie mocno ich przerzedzili.
    Taka ciekawostka; mozna jeszcze czasem trafic na £100 w jednym banknocie z banku Szkockiego lub £1 w papierku. Mam taki w swoim portfelu z ostatniej wizyty, ma mi przynosic szczescie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matey3000 Zobacz posta
    Co z tego, skoro bylo warto?!?
    Ano było. Scotland forever

Cytat Zamieszczone przez krunz Zobacz posta
    A gdzież to? Ładnie tam i widać ciepło było
    Ardverikie Castle, Loch Laggan.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

O tak, za niecale 10 dni znow wyladuje pod Cullinami na Isle of Skye na caly tydzien

Domyślnie

to jak tam ?
    Przyjezdzasz ?
    Pogoda robi sie piekna, troche kaprysna, ale nic nie dorowna tym chmurkom...
    Ale na wszelki wypadek wez z domu polowke i szary...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów