Szukaj
Mnie głupio byłoby chodzić po wiosce z spryskiwaczem do kwiatów.
Widzę, że portretówka nieźle sobie daje radę?
Ciekawy bokeh... Ja przymierzam sie do wyjścia z 35 f/1.8 na grupy kwiatów przy dużej dziurze.
Najbardziej mi się podobają 2, 6 i 8.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
DLaczego głupio? Normalna sprawa.. niektorzy wychodzą robić makro z dyfuzorami made by "słodowy"... niektorzy nosza inne rozne akcesoria. 35 robiłem ale przy FX daje to duza dziure, jednak wole 85 na pełnej...
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
Jarku, ja mieszkam w małej duńskiej wiosce. Fakt, to nie jest taka wiocha z kurami czy innymi gospodarstwami rolnymi, ale wiocha. Cztery ulice na krzyż. I tak wystarczy za sensację, że po wiosce kręci się gruby facet (ważę 120 kg), który co chwile kładzie się na chodniku. Jeszcze jak dodam do tego spryskiwacz, to jak nic przyjadą po mnie faceci w białych kitlach
. Co innego turystyka w jakieś miejsce gdzie nikt Cię nie zna, a co innego wygibasy we własnym otoczeniu
.
Ja myślę, że za duzo kierujesz się zasadą "bo co inni powiedzą"... Ja się z takowej dawno wyleczyłem. Też mieszkałem w malej wiosce, i jesli mialem robic zdjęcia, to robiłem. W nosie miałem co inni powiedzą (też ważyłem 120 kg!). W poprzednim poscie - w 35 chodzilo mi ze za duza wineta na fx z 35 mimo wszystko byla... a co do spryskiwacza - tylko ja mialem w calej grupie takowy - mały czarny na 250 ml.. i wiesz co? I też ludzie niby pokazywali palcami.. ale potem podchodzili i jak widzieli fotki na wyswietlaczu, to zaraz pożyczać chcieli....
Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
Nikon 1800 (s)
2,4,6,8wow, świetne miałeś światło, te kolory, kropelki wody - perfekcji
![]()
A wiesz co? Masz rację. Przecież Dania to bardzo liberalny kraj, ich tu nic nie dziwi. A przecież nie raz zaczepili mnie jacyś chłopcy, aby pogadać co robię. Nie będę się zatem przejmował. Zresztą jak wiosna się bardziej zacznie, to i tak wypadam z wiochy do Jesperhus i Hjerl Hede
.
Szkoda kadrów dla jakiegos gadania ludzkiego...mnie czesto zaczepiaja ludzie z pytaniami - co ja tam widze w tych drzewach i krzakach ze fotografuje... skoro oni nie widza - to co im bede tlumaczył..
Nikon 1800 (s)
Skontaktuj się z nami