Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Radio do VW

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Radio do VW

Witam serdecznie
    Temat malo foto to zapytam w Cafe.
    Szukam radia do VW z mozliwoscia odtwarzania MP3, przyzwyczailem sie i teraz kiedy mam tylko CD to jakos mi malo muzyki w aucie.
    Sprawa wyglada tak, RCD 300 z MP3 lub RCD 500 z MP3 i zmieniarka na 6CD.
    Mam obecnie RCD 300 ale tylko wersja CD a wiem, ze w nowszych modelach stosuje sie z MP3 a raczej w wyzszych modelach aut.
    RCD 500 z tego co wiem i tak nie odtwarza MP3 ze zmieniarki (tylko z plyty zaladowanej w "kasecie"), wiec zastanawiam sie nad sensem zakupu tego radia.
    Kolejna sprawa, naczytalem sie o kradzionych radiach z lewym kodem na Alledrogo i sie troche boje w takie inwestowac....
    Moze ma ktos legalne radio do sprzedania??

Chce kupic firmowe radio bo dobrze wyglada i jest swietnie podswietlone z deska samochodu, nie potrzebuje zadnych DVD, czy nawigacji....takowa mam osobno

Moze ktos cos doradzic??
    A moze ktos ma znajomosci w u sprzedawcy VW i mogl by dowiedziec sie ile ta przyjemnosc kosztuje w salonie, jestem w stanie zaplacic ze 200zl wiecej, ale miec pewnosc, ze sprzet legalny

Domyślnie

a nie prosciej i taniej kupic jakies zwykle radyjko z mozliwoscia podlaczenia odtwarzacza mp3? mam odtwarzacz 16GB i jak jade samochode to sobie slycham muzy, a jak ide w plener to odlaczam, podpinam sluchawki i muza ciagle gra czy zmieniarka z mozliwoascia czytania mp3 odtworzy plyte dvd?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    a nie prosciej i taniej kupic jakies zwykle radyjko z mozliwoscia podlaczenia odtwarzacza mp3? mam odtwarzacz 16GB i jak jade samochode to sobie slycham muzy, a jak ide w plener to odlaczam, podpinam sluchawki i muza ciagle gra czy zmieniarka z mozliwoascia czytania mp3 odtworzy plyte dvd?
    Nie odtworzy
    Do tego modelu co mam mozna podpiac przejsciowke do iPoda lub USB a co za tym idzie do odtwarzacza MP3.......i wszystko pieknie, tylko nie mam sterowania tym odtwarzaczem z poziomu radia.

Domyślnie

Ja może trochę off-topowo, ale...

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    A moze ktos ma znajomosci w u sprzedawcy VW i mogl by dowiedziec sie ile ta przyjemnosc kosztuje w salonie, jestem w stanie zaplacic ze 200zl wiecej, ale miec pewnosc, ze sprzet legalny
    ...jak zapytałem w salonie Mitsubishi ile kosztuje oryginalny radioodtwarzacz, to odpadłem. Za zwykłe radio z kompaktem (żadne profi audio/kina samochodowe/nawigację itp.) kazali sobie zapłacić ok. 8 tys. PLN. Jeśli VW ma podobna politykę, to 200 PLN więcej może nie wystarczyć Ja zrobiłem czym prędzej "zwrotkę" na pięcie i zamówiłem w necie Pioneera czytającego mp3, z zestawem BT do podłączenia telefonu (można tez z telefonu słuchać muzy przez BT) i możliwością podłączenia pendrive'a (tutaj już żadna zmieniarka nie jest Ci potrzebna, bo zapomnisz jaki był pierwszy kawałek, zanim przesłuchasz połowę nagrań ). Co do podświetlenia i koloru deski rozdzielczej - świeci kilkoma różnymi kolorami (podświetlenie przycisków i wyświetlacza definiowane oddzielnie), więc można sobie dopasować. Czerwony i niebieski też ma A wszystko to za ułamek ceny salonowej.
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

sterowanie z pozimy radia? jak masz 16GB to ustalasz sobie playliste, wsiadasz do samochodu, odpalasz muze i jedziesz...kup sobie mp3 z duza pamiecia 8GB-16GB i ciesz sie muza, ktra w ciagu jednego pleneru napewno sie nie powtorzy

Domyślnie

Ja mam trochę inny sposób: utwory mp3 nagrywam na płytę w formacie CD tak jak typowe płyty CD. Głupie radio nie widzi różnicy między oryginałem a CD nagraną przeze mnie.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Gryfice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Ja mam trochę inny sposób: utwory mp3 nagrywam na płytę w formacie CD tak jak typowe płyty CD. Głupie radio nie widzi różnicy między oryginałem a CD nagraną przeze mnie.

Pzdr.
    ale nadal wchodzi Ci tam 80minut, a nie 700mb :P (czy jakoś tak, nie pamiętam tych parametrów)
    Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety

początkujący ;>

Domyślnie

poszukaj na allegro czytników sd udających przed radiem zmieniarkę cd.

EDIT: voila
    Ostatnio edytowane przez statler ; 03-04-2011 o 09:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez statler Zobacz posta
    poszukaj na allegro czytników sd udających przed radiem zmieniarkę cd.

EDIT: voila
    Kupilem to cudo.....za tydzien dasm znac jak dziala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Kupilem to cudo.....za tydzien dasm znac jak dziala
    Daj daj! Sam się nad tym zastanawiałem do bejcy. Nie znalazłem jednak takiego modułu, który potrafi obsłużyć fabryczny DSP.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów