Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Bażant

Domyślnie Bażant

Kurak wyszedł, ale niestety słoneczko się schowało

Komentarze mile widziane
    Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś Łaskę, czy Laskę.

Domyślnie

Oj zeby inny kadr bylo by super
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Inny, to znaczy jaki?

Domyślnie

Bardziej wchodzący niźli wychodzący Czyli, żeby ptak wchodził w kadr (był po lewej stronie), a nie udawał się za klatkę....

Domyślnie

Fajny bażant Zgadzam się z przedmówcami. Chciałeś kadrować całego ptaka z ogonem ale trochę za dużo miejsca zostawiłeś z lewej a za mało z prawej a w centrum jest kuper
    Wiem też że łatwo nie było bo bażant nie stał w miejscu, ale może masz inne ujęcie?
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Dzięki TMB, Próbowałem tak zrobić, ale ze względu na dość długi ogon bażanta, którego nie chciałem ciąć, wychodziło to jeszcze gorzej.

Domyślnie

Evilseed, mam inne, ale nie nadają się na publikację

Tak będzie lepiej??? Nie za centralnie???

Domyślnie

Tak lepiej ale dałbym trochę więcej z góry

Domyślnie

co za koncert życzeń
    Bażant jest taki długi że albo zrobimy go małego w kadrze (wtedy będzie jęczenie że za mały, zadaleko) albo centralnie tak jak na 2. no ale wtedy jest centralnie, albo będzie "wychodził" z kadru = wtedy zmieści się cały,będzie blisko, ale będzie marudzenie że "wychodzi"
    Ale można jeszcze focić bażanta jak idzie w naszą stronę i dawac mu oddech w zależności od tego w która stronę patrze W sumie to jest jeszcze sporo możliwości. Jedynka to typowy "atlas". Ja bym się doczepił do tego że prześwietlony, przekontrastowany i perspektywa jakaś za wysoka

Ps. jakby Ci się słoneczko się nie schowała to dopiero miałbyś kłopot z naświetleniem i z kontrastami
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów