... a ja mam zawilce. Uwagi mile widziane jak zwykle!
1.
Szukaj
... a ja mam zawilce. Uwagi mile widziane jak zwykle!
1.
Nim napiszę jakiekolwiek uwagi, zapytam Cie o płeć. Jesteś facetem czy kobietą? Bo jak kobietą, to chyba odpuszczę sobie krytykę. Kobiety na naszym forum mają odmienne spojrzenie na świat od mojego i potrafią walczyć zażarcie o swoje racje.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Jeśli chodzi o pierwsze foto, to uważam że psuje je nieco za duża GO. Dwójka o wiele lepsza, bliższy kadr więc na tej samej przysłonie tło lepiej rozmyte (Tamron)? Jednak kadrowałbym dwójkę bardziej w pionie, aby złapać więcej łodżki, bądź wyciął kwadrat z tego kadru. Obie foty mają nieco za zimne barwy, ale to akurat moje spojrzenie, nie wiem czy jest sens ocieplać. Pozwoliłem sobie lekko podrasować dwójkę:
Wystemplowałem trochę śmieci na płatkach. To już indywidualne spojrzenie. Niektórzy nie ruszają, nie chcą poprawiać natury. Mnie osobiście rażą wszelkie nadgryzienia robaków czy inne kropki i je w miarę możliwości stempluję.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Dzięki za uwagi i poprawki! Fakt, że teraz wygląda zdecydowanie lepiej. Ja też trochę poprawiam naturę, zwłaszcza, jak jest jakiś cholerny patyk w kadrze z ptaszkiem np.. Robiłem je oczywiście Tamronem (rozpoznałeś z EXIFA?) i faktycznie szkiełko zacne bardzo. Kolorki wyszły jakie wyszły, niestety słońca było dziś jak na lekarstwo i kwiatki były w cieniu...
pozdrowienia!
Skontaktuj się z nami