Szukaj
Najlepszy efekt w panoramowaniu jest wtedy gdy w tle coś jest a tu w większości jednolite niebo. Po za tym jak na moje oko jeszcze zbyt krótki czas. Ostrość w porządku. Warto byłoby jeszcze podciągnąć kolory i wykadrować aby nie były takie centralne.
D90 | N35 | S10-20
<a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>
Szpecem od fotografii motoryzacyjnej nie jestem, ale wg mnie to fotki raczej testowe, na zasadzie: Ok, już panoramowanie w miarę opanowałem. Nie przedstawiają raczej żadnej wartości fotograficznej.
A popracować powinieneś nad kadrem. Na zaprezentowanych zdjęciach to co w tle, kadrze wydaje się być całkiem przypadkowe, poza tematem głównym czyli samochodem… np. wystające z dachów drzewa na pierwszym i drugim obrazku. Panoramowanie samo w sobie nie stanowi fotografii, jest tylko środkiem wyrazu -- techniką. Teraz trzeba by go użyć w odpowiednim miejscu i czasie. Szukaj, szukaj…![]()
Wielkie dzięki za komentarze, tak jak wcześniej pisałem to dopiero moje 2 panoramowanie, więc na początek postawiłem na łapanie ostrości. Teraz z czasem popracuje nad tłem i kadrowaniem![]()
Skontaktuj się z nami