Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Panoramowanie

Post Panoramowanie

Witam. Oto zdjęcia z nauki panoramowania, mile widziane komentarze nad czym jeszcze mam popracować. Mi osobiście podoba się 4.

1.

2.

3.

4.

5.

Domyślnie

Najlepszy efekt w panoramowaniu jest wtedy gdy w tle coś jest a tu w większości jednolite niebo. Po za tym jak na moje oko jeszcze zbyt krótki czas. Ostrość w porządku. Warto byłoby jeszcze podciągnąć kolory i wykadrować aby nie były takie centralne.
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Szpecem od fotografii motoryzacyjnej nie jestem, ale wg mnie to fotki raczej testowe, na zasadzie: Ok, już panoramowanie w miarę opanowałem. Nie przedstawiają raczej żadnej wartości fotograficznej.

A popracować powinieneś nad kadrem. Na zaprezentowanych zdjęciach to co w tle, kadrze wydaje się być całkiem przypadkowe, poza tematem głównym czyli samochodem… np. wystające z dachów drzewa na pierwszym i drugim obrazku. Panoramowanie samo w sobie nie stanowi fotografii, jest tylko środkiem wyrazu -- techniką. Teraz trzeba by go użyć w odpowiednim miejscu i czasie. Szukaj, szukaj…
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oKAMILo Zobacz posta
    Witam. Oto zdjęcia z nauki panoramowania, mile widziane komentarze nad czym jeszcze mam popracować.
    Tło, tło i jeszcze raz tło... Za krótka ogniskowa i/lub zbyt luźne kadrowanie, co sprawia, że fotografowane obiekty giną swym rozmiarem wśród dość przypadkowych elementów otoczenia.

Domyślnie

Wielkie dzięki za komentarze, tak jak wcześniej pisałem to dopiero moje 2 panoramowanie, więc na początek postawiłem na łapanie ostrości. Teraz z czasem popracuje nad tłem i kadrowaniem

Uprawnienia umieszczania postów