Witam. Coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem body z systemu nikona. Zastanawia mnie tylko jakie body na początek. Nie musi byc nowe a nawet wolal bym uzywane bo wiadomo zawsze taniejMoje pierwszy wybór padł na d80
drążąc dalej temat porównywałem go z d90 i oglądałem testy na internecie. Niestety porównania są albo tak ogólne albo różnica pomiędzy tymi modelami jak dla mnie nie jest jakaś kolosalna. Według porównań najważniejsze co się rzuca w oczy to inny typ sensora CMOS/CCD i tu pojawia się pytanie, czy jako początkujący interesujący się glamour beauty portret będzie mi to bardzo przeszkadzało ? chodzi mi o to czy zobacze różnice między tym.
Druga sprawa ilosc megapixeli ale to akurat moim zdaniem mała różnica i nigdy nie byłem jakimś maniakiem tego więc 10 spokojnie mi wystarczy teraz
No i 3 rzecz jaka znalazlem to ilosc klatek na sekundę - ale to nie potrzeba dla mnie
Jesli chodzi o ISO to d80 ma plus ze posiada iso 100 a d90 ma wyższe używalne / tu akurat chyba bardziej d80 do mnie przemawia bo znikomo robie na wyższym niż 800.
Jeśli coś przeoczyłem to fajnie jak by ktos cos dopowiedziałlub doradził czy warto dokładać.
Rozważałem d70s ale to juz starsza technologia i odrzuciłem wstępnie ze wzgledu na obawę czy jak kupię używkę to mogą wyjść jakieś naprawy itp. no chyba że się mylę...
Żeby ktoś nie zrozumiał tego wątku źle bo nie robie żadnej wojny na systemy bo nie pytam czy warto zmieniać system tylko o sam system nikona.
Przy okazji zapytam czy ktos mający 50 1.8 jakie ma opinie jesli chodzi o obrazek![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami