Witajcie
poniżej jeszcze jedno z Dębek
pozdrawiam
M
Szukaj
Witajcie
poniżej jeszcze jedno z Dębek
pozdrawiam
M
Trochę za duży rozmiar, żeby to w całości ogarnąćale w kwadracie byłoby chyba jednak zbyt ciasno, mi taka wersja odpowiada
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Bardzo dobre zdjęcie, format też.Na niebie sporo się dzieje, tyle że subtelnie i delikatnie.
A new shit has come to light...
troszke z góry mozna przyciac, fakt.
Ale ja bym sie skupił na wyznaczeniu neutralnego WB a nastepnie na polozeniu delikatnej maski gradientowej od dołu, tak aby zdjąc troche magenty z piasku.
Ta dominanta jest interesująca sama w sobie, ale jest jej odrobinę za dużo.
I'm not always right, but I'm never wrong...
U mnie się mieści w całości i bardzo mi się ta fotografia podoba.
Podoba mi się to zdjęcieW kwadracie byłoby ciasno i nie byłby to krajobraz tylko motoryzacja
Nie ściągałbym też nic z piasku, niech widać, że to zachód słońca
Naprawdę dobra praca, mz![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
Dla mnie zdjecie jest dobre, technicznie ok, choc kadr ni kwadrat ni prostokat.....
Brak mi jakiegos klimatu lub chcoby czegos co by przykulo wzrok.....ale zle nie jest....lepiej niz wersja pierwsza....
Nikon http://greg77.com/
Jest prostokąt tylko niestandardowy. Jestem zwolennikiem przycinania według uznania i potrzeb, oczywiście trzymając się pewnych zgrabnych proporcji. Właśnie kadr pionowy w standardowych proporcjach "puszkowych" jest MZ najczęściej nienajlepszy - zbędny nadmiar nieba i podłogi. Tutaj proporcje są b.dobre i pasują idealnie do tematu.
No wiesz Greg - łódka nie przykuwa Twojego wzroku? Se jaja robisz.Brak mi jakiegos klimatu lub chcoby czegos co by przykulo wzrok![]()
Ostatnio edytowane przez Duder ; 31-03-2011 o 13:42
A new shit has come to light...
Zle sie wyrazilem, chodzilo raczej o odpowiednie wykonczenie tej fotografii....bo jak napisalem nie jest zle....np: TAK NA SZYBKO Z JPGa
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami