... tylko sam zainteresowany przestał już chyba być zainteresowany.
Szukaj
... tylko sam zainteresowany przestał już chyba być zainteresowany.
Tutaj jest... podpis
Dlatego napisałem że jest różnica między osobą która siedzi tam 5 lat, a osobą która tam będzie siedziała jedne wakacje.
A co do twojego znajomego który tam zatrudnia ludzi, znam osobiście prezesów b. dużych firm z ciekawości kiedyś się pytałem co jest ważne. Przypomina mi się rozmowa z szefem dużej firmy narzędziowej na cała europę. Jak zatrudniał kogoś na jakieś tam stanowisko to podczas odrzucania CV odrzucił bardzo ciekawe pomimo tego że miał bardzo ciekawe doświadczenie zawodowe które zaczynało się dopiero w wieku 28 lat. Wg niego nie była to zdrowa sytuacja że ktoś do tego wieku nie potrafił zrobić nic z swoim życiem żeby zarabiać pieniądze.
Więc wiesz, oczywiście że doświadczenie w zawodzie ma znacznie. Tylko jest to osoba świeżo po maturze, jak kończyła LO to nie ma żadnej wiedzy praktycznej która mogła by się przydać w zawodzie.
Ostatnio edytowane przez mac.serafin ; 02-04-2011 o 20:15
Wybaczcie, ale w tym momencie obrażacie prawdziwych kucharzy, kucharz to ktoś kto przyrządza danie od początku do końca, a nie ktoś kto odgrzewa kotlety, taka mała dygresja. Teraz kilka zdań na temat pracy patrząc przez pryzmat mojego doświadczenia.
1. Nikt nie przyjmie na poważne stanowisko osoby bez doświadczenia w danym zawodzie.
2. W znalezieniu pracy liczą się przede wszystkim układy, dalej świadectwo i doświadczenie.
3. W znalezieniu pracy pomaga skończenie jednego z kierunków na renomowanej uczelni technicznej, inne uczelnie kształcące humanistów nie mają teraz racji bytu.
4. Każdy musi być przygotowany na wykonywanie możliwie jak najgorszej pracy, bo w życiu różnie bywa.
5. Gdy nigdy nie pracowałeś, bierz byle co jako pierwszą pracę.
6. W każdej pracy, czy to na stanowisku fizycznym czy umysłowym, nabywasz doświadczenia i wiedz, że ci się to może przydać w życiu.
7. Aż tak wielkie doświadczenie wymagane przez pracodawce nie jest takie ważne, musisz umieć sprzedać swoje umiejętności podczas rozmowy wstępnej.
8. Jeżeli zamierzasz studiować historię na uniwersytecie to lepiej sobie odpuść i idź od razu do pracy
...mógłbym tutaj wypisać 100 punktów, albo 200, to i tak nic nie da, bo w życiu każdy musi wszystkiego spróbować samemu, na tym to polega.\
Jeszcze dwie bardzo ważne sprawy, pracy nie szuka się przez internet, ani agencje pracy, ani up, tylko samemu.
A druga sprawa to taka, aby nie siedzieć zbyt długo na zbyt mało wymagających posadach bo człowiek głupieje i się nie rozwija, praca musi rozwijać, cały czas.
Moja prywatna strona: http://shox.pl
do autora wątku - a może jakieś CallCenter? zarobki w pewnej mierze zależą od tego, jak bardzo się starasz - umiesz rozmawiać z ludźmi, jesteś miły i cierpliwy, to sobie poradzisz. moja dziewucha zatrudniła się w październiku w jednym z większych CallCenter w Polsce - praca w godz. 15:00-20:00 (czyli godzi spokojnie pracę ze studiami) a zarobki 900-1500 zł na rękę. minusem jest to, że w takich firmach są ludzie, którzy mają układy - pracują przez kilka lat i "załatwiają" sobie lepsze bazy klientów a cała reszta dostaje odrzuty. ale nie ma się co zniechęcać, jak przełożeni usłyszą (bo odsłu****ą część rozmów), że sobie radzisz, to dostaniesz jakąś pochwałę, premię, jakąś małą nagrodę (np koszulki z logo
). z tym, że ta praca potrafi być stresująca - nie uwierzylibyście na jakich debili się trafia dzwoniąc po klientach... co prawda 3 miechy pracujesz za grosze (zależy od firmy - 400-700 zł netto /msc), bo to niby okres próbny, ale warto próbować.
D90 + N18-105 i kilka gratów
powiedz że to żart,
tak, akceptacji brudu, niedbalstwa, doś wymieniać,
pracy w ogóle jest mało a jak jest to rzeczywiście tak jak świder napisał, na benzynkę.
BEZ ZNAJOMOŚCI NIE RUSZYSZ Z MIEJSCA W TYM KRAJU![]()
ps
Moja córka od grudnia jest na bezrobociu, a szkół kilka skończyła.
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
Jak tak czytam niektore (no przesadzilem, tak naprawde jedna) wypowiedzi to mam wrazenie ze Uboot powrocil
i teraz bedzie pisal poradniki jak dostac prace
do autora watku, moze poszukaj jakiegos studia foto i zalap sie na asystenta? akurat na tym stanowisku jest duza rotacja
ja mu polecam prace pozoranta, mysle ze bedzie w sam raz![]()
o i to jest właśnie ta nasza cała polaczkowatość. Młody chłopak zaczyna dopiero swoje życie zawodowe i gdy przy pewnej grupie ludzi opowiadających jak to jest źle trafi się jeden patrzący trochę pozytywniej na sprawę, chcąc zmotywować do działania, zawsze zostanie wytknięty i wyśmiany.
Swoją drogą zdziwiłbyś ile można zarobić na szkoleniach przygotowujących ludzi do pozyskania pracy. Ale przecież gówno wiem, więc się zamykam.
Skontaktuj się z nami