Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D70 problem z kartą ?

Takie coś mi się zdarzyło w ciągu ostatniego czasu:

Zdjęcie zrobione nie jest zapisywane na karcie. Niby wszystko ok, po wciśnięciu spustu zdjęcie normalnie zrobione, ale po zrobieniu zdjęcie i próbie przeglądnięcia zdjęcia na LCD pojawia się komunikat 'folder contains no images' i wygląda na to jakby został stworzony pusty plik. Mimo, że np poprzednie czy później zrobione zdjęcia da się przeglądać.
    To samo po skopiowaniu NEFów na twardziela - pików nie da się otworzyć. Z .jpg nie próbowałem. Statystycznie na powiedzmy 100 ostatnich zrobionych zdjęć (NEF) było ok 6 straconych.

A wystepuje to na karcie SanDisk EIII 1GB, tryb seryjny, aparat D70 (ok 40000 strzałów).

Co to może być? Karta? Styki?

KS
    Deluxe Limited Edition with Bonus Track & DVD

Domyślnie

Moze styki karty. Jak kopiujesz przez czytnik czesto to latwo mozna uszkodzic karte (CF) przez "druciki" w czytniku. Znajomemu udalo sie kiedys tego dokonac (pogiete styki w czytniku i karta poszczerbiona), a objawy podobne do Twoich. Karta po prostu przestala zapisywac. Sadze ze przebieg aparatu tu nie ma wiekszego znaczenia.
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Red face

Miałem to samo wysłałem do serwisu nikona wymienili mi port karty i dział ale koszt to jakieś 300zł

Domyślnie

k_sko sprobuj przemyc spirytusem delikatnie styki w karcie.

Uprawnienia umieszczania postów