Close

Strona 19 z 19 PierwszyPierwszy ... 9171819
Pokaż wyniki od 181 do 185 z 185

Wątek: Mac mini (2010)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Microsoft skutecznie opiera
    Przed wieloma rzeczami się opiera. Do dziś Microsoft nie wprowadził porządnego systemu uprawnień, choć przy zapowiedziach Windows Server 2008 triumfalnie opisał system działający w Linuxach, jako swój, nowatorski, cudowny, planowany do wdrożenia w przyszłych wcieleniach systemu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W Linuxach też jest normalny kontroler i normalny dysk a problem fragmentacji nie absorbuje w ogóle uwagi użytkownika. Nie w sprzęcie różnica a w jego wykorzystaniu. Nawiasem mówiąc podsystem dyskowy OSX jest podobny do Linuxowego.

PS. Tytuł wątka Mac mini a zaglądam i jakieś problemy sprzętowe ze składakiem. A idźcie wy....
    no bo generalnie system wywodzi sie z unixa i podobienstw jest duzo duzo.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przed wieloma rzeczami się opiera. Do dziś Microsoft nie wprowadził porządnego systemu uprawnień, choć przy zapowiedziach Windows Server 2008 triumfalnie opisał system działający w Linuxach, jako swój, nowatorski, cudowny, planowany do wdrożenia w przyszłych wcieleniach systemu.
    A czego brakuje w systemie uprawnień Server 2008? Pytam bez złośliwości, bo w linuxach poruszam się bardzo po omacku. Choć w XBMC udało mi się przypadkiem stworzyć użytkownika idealnego, który nic nie może, jeno się zalogować - służy mi pacjent za konto do obsługi tunelu SSH.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    A czego brakuje w systemie uprawnień Server 2008?
    Kiedy w unixowym systemie plik/folder ma ostawione prawa i własności, nie ma zmiłuj. A w Win w zasadzie nie ma czegoś takiego. User może bez problemu dostać prawa do plików/folderów oznaczonych nie dla niego. Pomijając już ten drobny fakt że procesy działają w większości z nieograniczonymi prawami. Dlatego właśnie w Win wirusy i inne spyware mnożą się jak króliki a w unixach to wielka egzotyka.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Onanizm? Ilosc obrotow to wlasnie jedna z wlasciwosci powodujaca, ze jest taki szybki.
    Gdzies mi sie "obilo o oczy", ze WuDek ma w planach wypuszczenie dysku 20 K RPM.
    RAID 0 z takich maszynek, i mozna olac SSD do czasu, az ceny spadna do porownywalnych z talerzami.
    Jak juz ktos wspominal, nagrzewanie sie tego ustrojstwa i halas beda nie do wytrzymania w warunkach domowych zapewne, pomijajac nawet koszta. Ja pozbylem sie jakis czas temu dyskow SAS 15,000 RPM na rzecz SSD wlasnie ze wzgledu na glosnosc. Domownicy pietro nizej spac nie mogli, tak wyly. Dwa 36GB w RAID0 mialy wydajnosc podobna do SSD OCZ Vortex2, nagrzewaly sie tez o wiele bardziej niz zwykle dyski i mimo dedykowanego chlodzenia byly mocno cieple. Przez chwile mialem cztery SASy w RAID0 ale nie dalo sie tego wytrzymac jesli chodzi o glosnosc - transfery z tego co pamietam rzedu 600MB/sek byly

Strona 19 z 19 PierwszyPierwszy ... 9171819

Uprawnienia umieszczania postów