GoodRam 2x4GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9 http://www.proline.pl/?p=GR1333D364L9%2F8GDC
PS
@costi - najprawdopodobniej zdecyduję się na polecany przez Ciebie zasilacz.
Szukaj
GoodRam 2x4GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9 http://www.proline.pl/?p=GR1333D364L9%2F8GDC
PS
@costi - najprawdopodobniej zdecyduję się na polecany przez Ciebie zasilacz.
Pozdrawiam
Tomek
Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...
Ten test jest o tyle kijowy, iż wykorzystuje operacje, których na codzień się nie używa. Zresztą podobnie można powiedzieć o znakomitej większości akcji umieszczanych w necie do testowania wydajności sprzętu, jak choćby bardziej znany Retouch Artist Benchmark. Ale wiedziony ciekawością zrobiłem go i to w 4 konfiguracjach na 2 kompach (aktualnie zmieniłem woła roboczego).
Konfig 1: Mac Pro 2xQuad 2.8 GHz (early 2008) + 6 GB RAM (2.8 dla Szopa) + RAID 0 x2 WD RE5, 10.5, CS3 (system półroczny)
Konfig 2: Mac Pro 2xQuad 2.8 GHz (early 2008) + 6 GB RAM (2.8 dla Szopa) + 1x WD RE5, 10.6, CS3 (system dzisiejszy)
Konfig 3: Mac Pro 2xQuad 2.8 GHz (early 2008) + 6 GB RAM (3.2 dla Szopa) + 1x WD RE5, 10.6, CS5 (system dzisiejszy)
Konfig 4: MacPro 1x6 3.33 GHz + 16 GB RAM (6.8 dla Szopa) + RAID 0 x3 WD Black, 10.6, CS5 (system z przedwczoraj).
Wyniki:
Konfig 1: 352,4 sekundy
Konfig 2: 348,0 sekundy
Konfig 3: 251,9 sekundy
Konfig 4: 168,6 sekundy
Fiu fiu. Ale do rekordzistów z powyższej strony jeszcze trochę brakuje ;-)
To może pościgamy się na czymś bardziej realistycznym? ;-)
Przygotowałem własny set akcji z takimi operacjami, które realnie są wykorzystywane na codzień i które mogą zająć jakąś tam zauważalną ilość czasu. Początkowo trochę przesadziłem z rozmiarem dmuchnięcia pliku i wychodziło ładnych parę minut gapienia się na paski, więc finalnie skróciłem do strawnego czasu, który idzie wytrzymać (za to jest mniejszy wpływ wydajności dysków). Nie chciało mi się rzeźbić ze "stopami", więc do jego odpalenia potrzebny jest staromodny stoper – prawą ręką klikamy Play na secie równocześnie lewą odpalając stoper w np. komórce. Na końcu jest stop z komunikatem o zatrzymaniu stopera.
Zestaw akcji robiony na Maku, zawiera komendę Open i Save na desktop, działa to bez problemu na każdym OS X na jakim sprawdzałem, niestety nie miałem okazji zweryfikować tego na piecu (znów wziął i zdęchnął, bydlak jeden), więc możliwe, że trzeba będzie te dwa kroki przepisać. Jako obrazek testowy wybrałem ogólnodostępny PDF Altona Visual.
Gdyby nie działało pod Win, parametry otwarcia:
Format: Bounding Box (441.17 x 318.17 mm (5211x3758 px), 300 ppi, RGB.
Zapisu: TIFF, LZW, bity – Mak.
Akcja: http://www.sendspace.com/file/8l1tqo
Plik: http://www.eci.org/lib/exe/fetch.php...al_1v2a_x3.pdf
Akcja działa bez problemu w CS3 i CS5, w OS X plik musi znaleźć się na desktopie przed odpaleniem.
Zapraszam do podawania wyników.
I'm one of those bad things that happen to good people
Czyli jak, obrabiac PDF?
Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji
W kazdym razie u mnie po zaladowaniu akcji i proby otwarcia pliku :
Could not complete your request because it is not a valid Photoshop document![]()
Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji
A cóż w tym nadzwyczajnego?
Wrzuć plik Altona Visual na pulpit, przejdź do Szopa, do palety Actions, zaznacz Open z mojego Setu, kliknij na dole Record (kółeczko), File: Open i wskaż PDFa (po jego zaznaczeniu w oknie na dole powinno się zrobić Format: Photoshop PDF – tak ma być), pomieli i pokaże się okno importu PDFa – upewnić się, że są te ustawienia, które opisalem wcześniej, kliknąć OK. Po otwarciu w palecie Actions kliknąć Stop (kwadracik). Wyrzucić oryginalny Open i zostawić ten właśnie nagrany. Przejść do kroku Save, zaznaczyć, nacisnąć Record i zapisać plik jak opisałem w poprzednim poście. Nacisnąć Stop na palecie Actions, wyrzucić mój Save, zostawić ten właśnie nagrany. Zamknąć Szopa, wywalić tifa z desktopu (coby nie generował komunikatu o nadpisaniu), odpalić Szopa, zapuścić akcję.
I'm one of those bad things that happen to good people
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Już nie chcę MAC MINI ... dzięki Stig za kubeł zimnej wody![]()
Dzięki pomocy użytkownika aTomek jestem na etapie dobierania komponentów do nowego PC. Zależy mi na wydajności i żeby ten cały zestaw był cichy. Budżet to jakieś 3tyś. A i jeszcze jedno ... nie mam zamiaru się bawić w podkręcanie procesorów
Co o tym sądzicie:
procesor - intel core I5 2500 3.3
płyta główna - ASUS P8H67-M PRO Rev.3.0 H67 4DDR3-1333 PCIe x16 SATA3 GLAN D-Sub HDMI CF mATX s.1155
pamięć - GoodRam 2x4GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9
zasilacz - Be quiet! Pure Power L7-530W
obudowa - Fractal Design Define R3 Pearl
karta graficzna - ??????????????????? .... brakuje mi karty graficznej nie wiem co wybrać
Jak nie będziesz bawił się w gry, to weź coś z chłodzeniem pasywnym.
A tak na marginesie, to ta płyta główna nie ma zintegrowanej grafiki?
D200 plus graty...
Jak nie będzie się bawił gry, to niech weźmie płytę na H67 i wykorzysta grafikę wbudowaną w CPU![]()
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Skontaktuj się z nami