Close

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 185

Wątek: Mac mini (2010)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Do wymienionych prze Ciebie zadań Mini sprawdzi się wyśmienicie. Apple kojarzy mi się z: zero problemu a PC niestety z grzebaniem/ustawianiem/zawieszaniem itp. itd. I na pewno sa ludzie którzy to lubią, ale . . . Nie chce być hipokrytą bo pisze to z W7 ale gdybym mogl zamienić ($) swojego peceta na maca mini nie zastanawiałbym sie ani chwili.
    A masz jakieś doświadczenie z MINI?

Domyślnie

Ja mam ten model także pytaj o co chcesz. Na codzien używam go do pracy przy grafice i fotografii, razem z 22" eizo.

Przyznaje, w tym momencie, po wymienie ramu na 8gb najsłabszym elementem jest dysk (5400rpm) Juz lepiej wrzucic mu 7200rpm, hybryde, a najlepiej ssd. Moze byc nawet jakies male na system i programy a na zewnetrznym dysku magazym na pliki - koniecznie po firewire 800.

Ja juz po uzywaniu mac os x w domu wczesniej na macbooku oraz w pracy na imacu, nie potrafilbym uzywac PCta i zrezygnowac z macowego systemu.

Co najwazniejsze, do tego co robie sprzet nadaje sie bardzo dobrze. Wszystko lata sprawnie i daje duzo przyjemnosci z pracy. Wiadomo, do grania nie ma co w ogole myslec o miniaczu - karta graficzna to interga, ale wtedy to juz bym wolal konsole.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    Ja mam ten model także pytaj o co chcesz. Na codzien używam go do pracy przy grafice i fotografii, razem z 22" eizo.

Przyznaje, w tym momencie, po wymienie ramu na 8gb najsłabszym elementem jest dysk (5400rpm) Juz lepiej wrzucic mu 7200rpm, hybryde, a najlepiej ssd. Moze byc nawet jakies male na system i programy a na zewnetrznym dysku magazym na pliki - koniecznie po firewire 800.

Ja juz po uzywaniu mac os x w domu wczesniej na macbooku oraz w pracy na imacu, nie potrafilbym uzywac PCta i zrezygnowac z macowego systemu.

Co najwazniejsze, do tego co robie sprzet nadaje sie bardzo dobrze. Wszystko lata sprawnie i daje duzo przyjemnosci z pracy. Wiadomo, do grania nie ma co w ogole myslec o miniaczu - karta graficzna to interga, ale wtedy to juz bym wolal konsole.
    1) ile dałeś za ten dodatkowy dysk i 8 ramu?
    2) jaki monitor eizo używasz bo też i za monitorem się rozglądam?
    3 )Jeśli chodzi o gry to z tym problemu nie będzie ... wyrosłem już z giercowania i już mnie do tego nie ciągnie
    4) jakbyś znalazł parę min. wolnego mógłbyś zrobić ten benchmark z tego linku: http://www.hardwareheaven.com/photoshop.php chciałbym porównać wyniki

Domyślnie

Mi ten benchmark coś dziwnie pokazuje... Tzn robi jakąś czynność ponad 20 sekund, a w timing 15.6s, robi kolejną i tam dalej zostaje tyle samo. Kolejna i np 2,8 mimo że myślał dłużej. Może coś źle ustawiłem, ale tam zbytnio ustawiania niczego nie ma chyba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Mi ten benchmark coś dziwnie pokazuje... Tzn robi jakąś czynność ponad 20 sekund, a w timing 15.6s, robi kolejną i tam dalej zostaje tyle samo. Kolejna i np 2,8 mimo że myślał dłużej. Może coś źle ustawiłem, ale tam zbytnio ustawiania niczego nie ma chyba.
    to stoper w ręke i jedziesz

ps. mi dobrze wskazuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rambobambo Zobacz posta
    poszukaj sobie gdzies w sieci najtanszy RAM do laptoka, 2 kosci po 4GB kazda. ceny zaczynaja sie od 143zl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    poszukaj sobie gdzies w sieci najtanszy RAM do laptoka, 2 kosci po 4GB kazda. ceny zaczynaja sie od 143zl
    Najtańszy nie jest dobrym pomysłem. Kości-wynalazki (OCZ, Patriot, Geil itp) potrafią nie działać poprawnie w normalnych komputerach. Kingston jest ok i niedrogi. Najlepiej oczywiście model dedykowany do konkretnego typu komputera, ale często nawet najtańsza seria ValueRam chodzi bez problemu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

akurat Kingston jest w tej samej cenie co Geil, OCZ czy Patriot. cena, ktora podalem w poscie wyzej byla dla Kingstona. ja od kilku lat dzilam na najtanszej pamieci. innej w sklepie nie mieli. zaplacilem wtedy za 4GB 120zl (2 kosci)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rambobambo Zobacz posta
    2) jaki monitor eizo używasz bo też i za monitorem się rozglądam?
    3 )Jeśli chodzi o gry to z tym problemu nie będzie ... wyrosłem już z giercowania i już mnie do tego nie ciągnie
    4) jakbyś znalazł parę min. wolnego mógłbyś zrobić ten benchmark z tego linku: http://www.hardwareheaven.com/photoshop.php chciałbym porównać wyniki
    Ram bralem z allegro. Nawet juz nie pamietam co to bylo. W kazdym razie pamietaj ze z mini 2010 pracuja kosci 1066 a nie 1333MHz. Ja dalem za dwie kosci 4gb jakos 300 pare zlotych. Dysku nie wymienialem poki co, a zewnetrzne mam na usb. Dopiero w momencie wymiany wewnetrznego na ssd dokupilbym kieszen zewn na fw800. Niestety te sa drozsze od usb i co gorsza od usb3.0 tez. Ale widzialem jak taki zestaw pracuje i rzeczywiscie roznica jest duza, ale to logiczne.

Teraz nie mam niestety jak zrobic tego testu bo nie jestem w domu, ale w wolnej chwili postaram sie go wykonac.

Pytanie jeszcze na jakim photoshopie ty pracujesz. CS3 na pewno bedzie szybszy niz cs5 na miniaczu. Adobe ostatnio kopie pod soba coraz wiekszy dołek i nawet jawnie przyznaja sie ze cs5 jest kijowe wydajac płatny downgrade do cs3 O czyms to swiadczy - szkoda ze jadą po bandzie robiąc o płatnego.

Monitor jakie uzywam to EZIO s2233 - na prawde fajna marzynka i jestem w pełni zadowolony. Polecam
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

edit
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów