Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Kolorystyka też jakaś taka "płaska". Popatrz na zdjęcia mistrzaucieczki.
    Nie, nie, tam nie patrz bo tam zdjęcia robią się same a autor tylko je nieumyślnie szpeci
    red light, dark room...

Domyślnie

Nie , no żeby nie być aż tak do końca krytycznym:
    -- zdjęcia wstawione widzę w dziale portret , a nie w street foto, wiec nie oczekujmy szrszego kontekstu (czy też portretu sytuacyjnego).
    To są portrety. Twarze, popiersia. Dość ładnie , aczkolwiek kolory mogłyby byś żywsze jak dla mnie.
    Zapewne robione 50-tką. Trudno więc uniknąć pewnego pozowania "modelek". Ale na lepsze pozowanie raczej nie można liczyć bo to zapewne obce osoby, które zrobiły uprzejmość , że się zatrzymały, uśmiechnęły itp.
    żadna to sesja.Trudno im nakazać patrzeć melancholijnie w lewo, albo rozwinąć włosy itp... czy nie ???
    Przy tak krótkiej ogniskowej ciężko zostać niezauważonym , żeby zrobić portret nieświadomej "modelce". A na sesję z blendą na pewno nie było czasu i możliwości
    Zgadza się , że to "puste twarze", dość wąskie kadry, ale przynajmniej uśmiechnięte
    Ocena ogółem - tak sobie....
    Raczej wydaje mi się , że wykorzystałeś jedną z nielicznych okazji na wakacjach do pstryknięcia ludzi z bliska, ale
    mało emocjonująco to wyszło , choć źle nie jest.
    Ciężko jest uchwycić naturalne emocje, mi też na zdjęciach egzotycznych ludzi najczęściej wychodzi zwyczajnie-portretowo.
    Złapanie naturalniejszych zachowań wydaje mi się, jest możliwe dłuższym szkłem (bez świadomości modela) lub krótkim ale będąc niezauważalnym lub będąc akceptowanym przez fotografowanych (coś na poziomie ignorowania).
    Inaczej najczęściej wita nas uśmiechnięta buźka , a trema przypadkowej modelki bierze górę.
    Chociaż nie zawsze.
    Pozdrawiam
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Czytając tytuł do zdjęć miałem nadzieję, że zobaczę coś innego. Pozwól, że pominę Twój warsztat fotografa, gdyż zwyczajnie brakuje mi wystarczającej wiedzy, ale chętnie podzielę się z Tobą jednym osobistym spostrzeżeniem. Przez to, że mieszkam na Zachodzie Europy, mam o wiele częściej okazję do fotografowania portretów kobiet z różnych kultur, niż np. moi koledzy w Polsce. I wiesz co? mam wrażenie, że większość kobiet tego świata, które poprosisz o pozowanie do zdjęcia w pierwszym odruchu będą chciały wyjść za mąż taka to już słodka przywara kobiet. Uśmiech, spojrzenia, mimika – podobne, podobne jak u Europejki! Chciałem przez to powiedzieć, że na plenerach z Indi z chęcią obejrzał bym wyrazy twarzy, i uśmiechy ludzi, przypisane do tego miejsca. Albo inaczej, aby zrobić podobne portrety, nie trzeba lecieć do Indi. Mam tylko nadzieję, że dobrze zrozumiesz intencje mojego komentarza. Czekam na kolejny plener z końca świata
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów